Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger 2019. Dit evenement richt zich voornamelijk op bitcoin maximalisten. De beroemde bitcoin investeerder Tone Vays was ook een van de sprekers en hij deed opmerkelijke uitspraken.

Alcoins hebben geen use case en worden allemaal 0 waard

Tone Vays heeft geen goed woord over voor altcoins. Hij verwacht dat alle huidige altcoins niks meer waard worden. Dat komt omdat hij geen goede use cases ziet voor altcoins. Op dit moment worden altcoins in zijn ogen alleen maar gebruikt voor speculatie.

Hij probeert zijn argument kracht bij te zetten door te kijken naar litecoin:

Een goed voorbeeld is de litecoin block halving. Litecoin heeft maximaal nog één halving in zich (red: over vier jaar) want als de prijs zo laag blijft wil niemand meer litecoin minen. Dit heeft invloed op de hele veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk.

Dat zie je eigenlijk nu al. Direct na de halving van afgelopen augustus is de hashrate aanzienlijk gedaald.

Over tien jaar andere altcoins

Vays denkt dat alle huidige altcoins hetzelfde lot ondergaan. Over 10 jaar zijn alle altcoins niks meer waard omdat er gewoon geen use case is. Alle huidige altcoins worden vervangen door andere altcoins met op dat moment relevante use cases.


Stem op ons


Hype Bakkt onbegrijpelijk

Op verzoek van het aanwezige publiek ging Tone Vays ook in op de komende lancering van Bakkt. Hij begrijpt oprecht de hype niet. In zijn ogen is er geen verschil tussen een Bakkt en bijvoorbeeld Coinbase: ‘Het enige verschil is dat Bakkt maar eens per dag bitcoin levert.’

Vays moest wel toegeven dat Bakkt waarschijnlijk betere beveiliging heeft en gebruik kan maken van een veel groter netwerk.

Weinig innovatie

De toegevoegde waarde van Bakkt zit ‘m niet in enige innovatie, alsdus Vays. Hij had verwacht dat Bakkt, net als een reguliere aandelenbeurs, de rol zou overnemen van alle crypto exchanges ter wereld. Zodat er nog maar één vaste plek is om bitcoin te verhandelen. Vervolgens kunnen brokers zoals BTC Direct de markt opgaan voor particulieren en bedrijven.

Als alle bitcoins op één en dezelfde plek zijn is er altijd genoeg liquiditeit op de markt om te handelen. Hij benadrukt wel dat hij hier geen fan van is. Dit brengt namelijk genoeg andere problemen met zich mee.

Tussen de hectiek van de conferentie deelde Tone Vays ook nog een technische analyse:

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • mmmmmmm

  17 september 2019
 • TLDR;
  Een ogenschijnlijk slecht harde token die niet verder kan zakken is altijd beter dan aanname gedreven opgepompt, oud artiest, token.

  Tijdgeest is welke slechte token (aandelen/securities, futures, bonds, assets/equities, interest rates) is minder slecht dan de andere.
  Negatieve rente is echt niet beter, de aandelen van zombie bedrijven, goud ook niet.

  Hard geld zal winnen.
  Volgens mij zijn er wel paar met totaal in markt-circulatie altcoins die niet verder kunnen worden gedumpt door de miners, zwakke handjes of de originele snelle pump en dump viezeriken.

  Zo een altcoin is hard money zonder inflatie.
  TA bevestigt de bodem, daarna duurt het een lange tijd dat de grafiek de bodem van koffiemok tekent.
  Daarna komen de hype lui, zoals Ton, de waarde te tien- honderd- voudigen.
  Maar de hype lui zoals Ton is ook mondig als hij de bodem nog lager probeert te duwen. Zodat hij de boel goedkoper kan vergaren.
  Voorbeeld nodig? kijk naar bitcoin-grafiek in de periode 2104-2015.

  Ik vergaar momenteel IOTA en ben ik verder aan het kijken.

  17 september 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.