Tone Vays: ‘Bitcoin zakt niet meer onder 2.000 dollar’

Bitcoin is op 12 maart begonnen aan een sprong in het diepe. De koers sprong van 8.000 dollar (7.160 euro) naar 4.500 dollar (4.025 euro) vandaag. Wanneer houdt de daling op? Volgens bitcoin trader Tone Vays ligt de bodem op 2.000 dollar (1.800 euro).

Tweeduizend dollar is de bodem voor bitcoin

Na een scherpe daling wordt er vaak gespeculeerd of bitcoin de bodem heeft bereikt. En als dit niet de bodem is, wanneer moet je dan bitcoin kopen?

Tone Vays heeft verschillende scenario’s in zijn hoofd:

‘Voor degenen die onder 4.000 dollar hebben gekocht, blijf HODL’en. Voor degenen die dit gemist hebben, ik zou bitcoin ook hier kunnen kopen. Ik heb orders staan op 4.550 dollar, 3.550 dollar en mijn All In staat tussen 2.750 dollar en 2.950 dollar. Ik verwacht niet dat bitcoin minder waard wordt dan 2.000 dollar.’

Verder merkt Tone Vays op dat het moeilijk is om de prijs te voorspellen: ‘Meestal vormt de bodem zich op een manier zoals deze. Maar niets van deze twee-jarige bitcoin bear market is normaal.’

Wat verwachten andere traders?

Zoals Vays al aangeeft, er is niemand die zeker weet waar de koers van bitcoin heengaat. En vooral in deze tijden van onzekerheid. Toch wagen ook andere anlisten zich aan een voorspelling. Zo verwacht trader Josh Rager dat de bitcoin koers tussen 3.900 dollar en 4.090 dollar ondersteuning vindt.

In het ideale scenario van Scott Melker ligt de bodem nog dichterbij. Volgens hem is er bijna sprake van positieve divergentie. Dat houdt in dat de koers een lagere bodem maakt, terwijl de RSI juist stijgt. Dat kan een signaal zijn dat we de bodem hebben bereikt.

De tweet van Melker is van zaterdag 14 maart, en zijn voorspelling lijkt tot nu toe nog goed te kloppen. De RSI (onderste grafiek) maakt een stijgende beweging. En als de koers vandaag nog iets lager uitkomt, dan is er sprake van divergentie.  

Verschillende traders, verschillende meningen. Wat denk jij dat de bitcoin koers op korte termijn gaat doen? Hebben we de bodem al gehad, of zakt de koers verder?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.