influencers in crypto

Wie zijn de meest invloedrijke personen in cryptocurrency?

Cryptoweekly heeft een lijst met de top 100 meest invloedrijke mensen binnen de crypto industrie gepubliceerd. Hier staan veel bekenden in, maar ook een paar verrassingen. Zij omschrijven de lijst als volgt:

‘De lijst van dit jaar is nog nooit zo divers geweest, met influencers die uit alle hoeken van de wereld komen. In 2019 hebben technologen, investeerders, beleidsmakers en visionairs uit alle lagen van de bevolking de crypto-ruimte betreden. Dit leverde een interessant jaar op, op het gebied van goedkeuring en regulering van cryptocurrency. De lijst lijkt te duiden op een interessant 2020’.

De hele lijst vind je op de website van cryptoweekly. Hieronder in ieder geval de top 5.

Nummer 1: CZ Binance

Changpeng Zhao is ook bekend als CZ. Hij is de oprichter en CEO van Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange. Binance is dit jaar zeer actief geweest, van het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Denk hierbij aan het launchpad voor nieuwe IEO’s, de decentrale exchange, door regelgeving en andere redenen heeft Binance ook land specifieke exchanges moeten openen. Daarnaast investeerde Binance dit jaar veel in onderwijs.

CZ is niet zonder controverse, begin mei werd Binance voor miljoenen dollars gehacked en Zhao dacht serieus na over het terugdraaien van de bitcoin blockchain.

Nummer 2: Jihan Wu

Jihan Wu is de CEO en mede-oprichter van Bitmain, de grootste fabrikant van miners. In oktober kondigde Bitmain aan dat het de grootste bitcoin-mijnbouwfabriek ter wereld gaat bouwen. Voor Bitmain was Wu financieel analist bij een aandelenfirma en een angel investor in Kaomao, een startup voor bitcoin mining hardware. Vorige maand kwam Wu nog in het nieuws na een dispuut over eigenaarschap van Bitmain met zijn toenmalige zakenpartner Zhan.

Nummer 3: Jack Dorsey

Dorsey is mede-oprichter en CEO van Twitter en Square. Hij staat al langer bekend als een echte bitcoinmaximalist en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. In een interview eerder dit jaar vertelde hij dat hij elke week voor 10.000 dollar bitcoin koopt. Dorsey lanceerde begin dit jaar een crypto-divisie van Square genaamd Cash App. Deze app moet het simpeler maken voor nieuwkomers om bitcoin te bezitten, vergelijkbaar met de Nederlandse Blox. Hij maakt zich nu hard voor adoptie van bitcoin in Afrika.

Nummer 4: David Marcus (geen familie van de schrijver van dit artikel)

David Marcus is de voormalig president van PayPal en zit sinds 2017 in de raad van bestuur van Coinbase. Ook was hij vice-president van Messaging op Facebook. Maar waar hij vooral bekend van is, is Libra. Dit is de cryptomunt van Facebook die er het hele jaar al voor zorgt dat politici en bankiers met hun handen in het haar zitten. Hieronder wordt hij ondervraagd door het Amerikaanse congress.

Nummer 5: Brian Armstrong

Armstrong is de CEO van Coinbase, één van ‘s werelds grootste cryptobedrijven. De afgelopen jaren snoept het Amerikaanse Coinbase ook in het buitenland marktaandeel af. Voordat Armstrong betrokken raakte bij  Coinbase werkte hij bij Deloitte en Touche als een Enterprise Risk Management Consultant. In maart lag Armstrong nog wel even onder vuur, toen bekend werd dat hij oud-leden van Hacking Team in dienst had.

De rest van de top 10 bestaat uit:

6. Vitalik Buterin (Ethereum)
7. Brad Garlinghouse (Ripple)
8. Charlie Lee (Litecoin)
9. Kelly Loeffler (Bakkt)
10. Roger Ver (Bitcoin Cash)

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Andreas????????

    11 december 2019