Categorieën: Altcoins

Toyota test digitale token op Japanse cryptocurrency exchange

Toyota Systems, de IT-tak van Toyota Motor Corporation, werkt samen met de Japanse cryptocurrency exchange DeCurret om een digitale Toyota token op de markt te brengen. Dat blijkt uit een officiële aankondiging van Toyota Systems (let op: PDF, en in het Japans).

Eerst een interne test

In eerste instantie gaat het om een interne pilot voor 2.500 mederwerkers van Toyota Systems. Deze werknemers krijgen beloningen in de vorm van de digitale token, die zij uit kunnen geven.

Dat uitgeven kan in ruil voor voordeelpunten of beloningen uit een catalogus. Volgens Toyota Systems is de digitale token niet inwisselbaar voor de Japanse  yen.

De nieuwe pilot maakt gebruik van het platform van DeCurret om een eigen digitale valuta op de markt te brengen en te beheren. Daarnaast zal de pilot de schaalbaarheid van een peer-to-peer model op de blockchain testen, bijvoorbeeld door veel betalingen te doen naar een grote groep betrokkenen.

Het is nog niet duidelijk of Toyota hierna wil uitbreiden naar een token voor externen, bijvoorbeeld klanten van Toyota. De aankondiging van de autofabrikant gaat daar niet verder op in.

Toyota geïnteresseerd in blockchain

Toyota toont al enige tijd interesse in blockchain en cryptocurrency, het bedrijf sloot zich al in 2016 aan bij het R3-Consortium. Dat is een platform voor blockchaintechnologie voor bedrijven.

En in maart 2020 richtte de autofabrikant zijn eigen platform op, het Toyota Blockchain Lab. Met het Toyota Blockchain Lab richt de autofabrikant zich op vier doeleinden: consumenten, auto’s, de logistieke keten en het digitaliseren van waarde.

Toyota is overigens niet de enige autofabrikant die experimenteert met cryptocurrency. Eerder deze maand kondigde BMW Korea aan dat het de eerste vestiging is van BMW Group dat een op blockchain gebaseerde token lanceert tegen het einde van 2020. En in september dit jaar kondigde Renault een blockchainpilot aan om de certificering van auto-onderdelen van makkelijker te maken.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Meer regels betekent stromloop geld in bitcoin zegt CEO beursgenoteerd miljardenbedrijf

Michael Saylor zegt dat strengere regelgeving juist goed is voor de markt. Dit zal volgens…

3 uur geleden

Ethereum bereikt hoogste waarde ooit, bitcoin prijs stagneert

Vanochtend bereikte Ethereum zijn hoogste koers ooit met 1.468 dollar (1.205 euro). Dat betekent een…

5 uur geleden

Nieuwe upgrade Kyber Network om te concurreren met Uniswap

Kyber upgrade 3.0 staat op de planning, het doel is om te kunnen concurreren met…

24 uur geleden

Groot Amerikaans IT-bedrijf Sequoia doet BTC Direct na, salaris in bitcoin

Sequoia Holdings, leverancier van software-engineeringoplossingen, staat zijn werknemers nu toe om een deel van hun…

1 dag geleden

Pornhub accepteert nu cryptocurrency’s Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, DOGE, BNB en meer

Wat te doen met al je winsten van de afgelopen maanden? Hier is een idee:…

2 dagen geleden

Vals: Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt voor witwassen

Janet Yellen, de nieuwe minister van Financiën van Joe Biden, zei dat cryptocurrency's bijzonder zorgelijk…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!