Oost-Azië is meest actieve regio in cryptomarkt, vooral focus op altcoins

In Oost-Azië wordt het meest gehandeld in cryptocurrency, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Chainalysis. Meer dan 30 procent van alle cryptocurrency transacties vinden plaats vanaf adressen uit deze regio. In het afgelopen jaar hebben Oost-Aziatische adressen 107 miljard dollar aan cryptocurrency ontvangen, dat is 77 procent meer dan cryptocurrency investeerders uit West-Europa. Hoe komt dat?

Belangrijke regio in cryptomarkt

Oost-Azië is een belangrijke regio in de cryptomarkt. De dominantie van deze regio in de cryptomarkt kan deels verklaard worden door de populariteit van bitcoin mining. China bepaalt bijvoorbeeld 65 procent van de totale rekenkracht van het bitcoin-netwerk. Miners vestigen zich daar vanwege de gunstige omstandigheden, zoals de lage energiekosten in de buurt van waterkrachtcentrales in de buurt van Sichuan. Veel nieuw geminede bitcoins stromen via deze regio de markt op.

Grote portemonnee

In Oost-Azië wordt er met grote bedragen gesmeten. Grofweg 90 procent van alle cryptocurrency transacties bevatten bedragen van professionele proporties, met meer dan 10.000 dollar aan cryptocurrency’s. Alleen Noord-Amerika en West-Europa kan tippen aan dit soort percentages. In Afrika worden relatief de minste transacties verstuurd met meer dan 10.000 dollar aan crypto.

Vooral focus op altcoins

Ook valt op dat investeerders uit Oost-Azië relatief vaker kiezen voor altcoins, slechts 51% van de Oost-Aziaten handelt in bitcoin. Dat is wel even anders dan de situatie in Amerika, daar verkiest 71% van de investeerders bitcoin boven een ander type coin. 

Oost-Aziaten relatief handelen verder relatief meer in stablecoins dan in andere continenten. Dat kan te maken hebben met het feit dat de Chinese regering de directe uitwisseling tussen de yuan en cryptocurrency in de ban heeft gedaan.

Aziatische investeerders gebruiken stablecoins zoals Tether worden om te verhandelen voor andere coins. Technisch gezien mogen Chinese inwoners yuan ook niet verhandelen voor Tether, maar volgens Chainalyis wordt dit in de praktijk wel gedaan via over-the-counter aankopen.

Altcoins traden doe je met BLOX

Traden in altcoins is geen slechte keuze, verschillende altcoins zijn in 2020 harder gestegen dan bitcoin. In de alles-in-één cryptocurrency app BLOX heb je momenteel de keuze uit 19 altcoins, waaronder Chainlink, Tron, Vechain en Cosmos. Laatstgenoemde coin is deze week toegevoegd aan het assortiment, en is sindsdien met 15 procent in waarde gestegen! Download BLOX direct voor Android of iOS:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.