Trekken Mastercard en Visa hun handen af van bitcoin en ethereum?

Creditcardbedrijven kijken steeds kritischer naar cryptocurrency en ICO’s. Mastercard en VISA passen zelfs hun beleid hierop aan.

Crypto krijgt andere classificatie

Net als MasterCard gaat VISA cryptocurrencies en ICO’s binnenkort classificeren als ‘high risk’. MasterCard bestempelde crypto’s in mei van dit jaar al als high risk.

De bedrijven scharen cryptocurrency onder dezelfde categorie als binaire opties, CFD’s, forex, cryptocurrency options en ICO’s. Vanaf 12 oktober 2018 heeft Mastercard haar beleid gewijzigd. Als onderdeel van dat beleid houden zij Cryptocurrency’s en ICO’s nu extra de gaten.

De verwachting is dat VISA aan het einde van dit jaar dezelfde maatregelen gaat doorvoeren. Het creditcardbedrijf werkt aan een vergelijkbare classificeren als hun concurrent.

Hoe de creditcardmaatschappijen aankijken tegen het kopen van cryptocurrency zoals bitcoin en ethereum met een creditcard is nog even afwachten.

In lijn met eerdere uitspraken

De aankondiging van MasterCard is in lijn met hun eerder uitgesproken visie op cryptocurrency. In juli 2018 vertelde CEO van Mastercard, Ajaypal Banga ‘dat anonieme, niet door de staat uitgegeven cryptocurrencies troep zijn door hun hoge volatiliteit en het onvermogen te functioneren als ruilmiddel.’

VISA is al sinds januari van dit jaar gestopt met het ondersteunen van crypto-debetkaarten. Zij ontwikkelden deze kaarten via een samenwerking met betaalkaarten provider WaveCrest. Bedrijven zoals CryptoPay, Bitwala, TenX, Wirex en anderen werden hierdoor geraakt.

Het is de vraag of deze houding van MasterCard en VISA zal veranderen op de korte of lange termijn. Zeker wanneer cryptocurrencies zich verder ontwikkelen en op grotere schaal geïmplementeerd zijn in onze maatschappij.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.