Trezor ondersteunt Ethereum en ERC20 tokens

Goed nieuws voor (toekomstige) bezitters van hardware wallet Trezor. De fabrikant heeft een beta uitgerold die native ether en ERC20-tokens ondersteunt. Voorheen beheerde je deze coins via derde partijen.

Native en derde partijen

Je kon eigenlijk al langer ether en ERC20-tokens beheren met Trezor maar dat ging niet via hun eigen app. Diensten zoals MyEtherWallet, MyCrypto en MetaMask zijn geïntegreerd om het beheren van deze coins mogelijk te maken. Deze derde partijen worden nog steeds ondersteund en er zijn geen plannen om hiermee te stoppen. Vanwege gebruiksgemak heeft Trezor een native oplossing toegevoegd.

Hoe werkt de beta?

Wil je de beta downloaden en eens kijken hoe het werkt? Heel simpel, net als in de reguliere app kan je coins selecteren. Nu heb je ook de optie om linksboven voor Ethereum en Ethereum Classic te kiezen. Druk vervolgens op “Go to Trezor Ethereum Wallet.”

Maakte je voorheen gebruik van een van de eerder genoemde derde partijen, dan wordt je balans meegenomen in de beta.

ERC-20 tokens toevoegen

Fan van tokens die op de blockchain van Ethereum draaien? Die kan je nu ook makkelijk toevoegen. Hieronder een screenshot van de nieuwe interface. Onder het kopje Tokens kan je zoeken naar je favoriete tokens.

Voorbeelden van ERC-20 tokens: Maker (MKR), VeChain (VEN), BAT (BAT), QuarkChain Token (QKC) en Polymath (POLY). Een volledige lijst vind je hier: https://etherscan.io/tokens.

Wat is een hardware wallet?

Je kan je coins laten staan bij een beurs maar veiliger is om je cryptocurrency zelf in beheer te hebben. Dat kan op drie manieren: online, via een programma en op een hardware wallet. De Trezor valt in de laatste categorie en is een fysiek apparaatje, niet groter dan een usb-stick. Een hardware wallet is één van de veiligste manieren om je cryptocurrencies mee te beheren. Het veilige aan dit soort wallet is dat de toegang tot je cryptomunten versleuteld via het apparaat gaat.

Wil je meedoen aan de beta? Ga dan naar de website van Trezor.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.