Categories: Wallet

Trezor ondersteunt Ethereum en ERC20 tokens

Goed nieuws voor (toekomstige) bezitters van hardware wallet Trezor. De fabrikant heeft een beta uitgerold die native ether en ERC20-tokens ondersteunt. Voorheen beheerde je deze coins via derde partijen.

Native en derde partijen

Je kon eigenlijk al langer ether en ERC20-tokens beheren met Trezor maar dat ging niet via hun eigen app. Diensten zoals MyEtherWallet, MyCrypto en MetaMask zijn geïntegreerd om het beheren van deze coins mogelijk te maken. Deze derde partijen worden nog steeds ondersteund en er zijn geen plannen om hiermee te stoppen. Vanwege gebruiksgemak heeft Trezor een native oplossing toegevoegd.

Hoe werkt de beta?

Wil je de beta downloaden en eens kijken hoe het werkt? Heel simpel, net als in de reguliere app kan je coins selecteren. Nu heb je ook de optie om linksboven voor Ethereum en Ethereum Classic te kiezen. Druk vervolgens op “Go to Trezor Ethereum Wallet.”

Maakte je voorheen gebruik van een van de eerder genoemde derde partijen, dan wordt je balans meegenomen in de beta.

ERC-20 tokens toevoegen

Fan van tokens die op de blockchain van Ethereum draaien? Die kan je nu ook makkelijk toevoegen. Hieronder een screenshot van de nieuwe interface. Onder het kopje Tokens kan je zoeken naar je favoriete tokens.

Voorbeelden van ERC-20 tokens: Maker (MKR), VeChain (VEN), BAT (BAT), QuarkChain Token (QKC) en Polymath (POLY). Een volledige lijst vind je hier: https://etherscan.io/tokens.

Wat is een hardware wallet?

Je kan je coins laten staan bij een beurs maar veiliger is om je cryptocurrency zelf in beheer te hebben. Dat kan op drie manieren: online, via een programma en op een hardware wallet. De Trezor valt in de laatste categorie en is een fysiek apparaatje, niet groter dan een usb-stick. Een hardware wallet is één van de veiligste manieren om je cryptocurrencies mee te beheren. Het veilige aan dit soort wallet is dat de toegang tot je cryptomunten versleuteld via het apparaat gaat.

Wil je meedoen aan de beta? Ga dan naar de website van Trezor.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Overig

When Lambo? Volgens Lamborghini komt recordverkoop niet door bitcoin

In 2004 zag modehuis Burberry een flinke daling in de verkoop van hun kleding. Het merk en haar typische, kenmerkende…

7 uur ago
  • Overig

Waarom bitcoin criminelen geen anonimiteit biedt

Twaalf mensen zijn onlangs gearresteerd in Costa Rica en Spanje in verband met de ontvoering (en vermeende moord) van de…

1 dag ago
  • Ethereum

Nieuwe datum Constantinople update Ethereum bekend

De nieuwe datum voor de Constantinople update van Ethereum is bekend. Waarschijnlijk zal de update eind februari plaatsvinden, tussen 26…

2 dagen ago
  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Koers
  • Ripple

Crypto koers analyse: Bitcoin, Ripple en Ether

De bitcoin prijs beweegt zich sinds begin deze week in een nauwe marge. Aan welke kant gaat de koers uitbreken?…

2 dagen ago
  • Blockchain

Blockchain om muzikale rechten te beschermen

Blockchainbedrijf Bitfury Group kondigde woensdag de lancering aan van een muziek- en entertainmentdivisie. Zij gaan werken aan een open-source muziekplatform…

2 dagen ago
  • Koers

Bitcoin wordt meer waard dan goud

Tyler en Cameron Winklevoss blijven positief over bitcoin. De tweelingbroers denken dat bitcoin echt het nieuwe digitale goud kan worden…

3 dagen ago