Trezor slachtoffer van phishing: hoe beveilig je jezelf hiertegen?

Trezor ontvangt sinds dit weekend klachten over de veiligheid van de website. Er is momenteel een phishing Trezor-website actief. Met deze website kunnen hackers toegang krijgen tot je wallet gegevens. Hoe herken je eigelijk zo’n phishing website? En nog belangrijker, hoe voorkom je dat je slachtoffer van phishing wordt?

Over de phishing website

De Trezor is een hardware wallet. Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om je cryptocurrencies te beheren. Maar dit betekent niet dat je 100% beschermd bent tegen hackers.

Kwaadwilligen kunnen namelijk nep-websites opzetten om je recovery seed te achterhalen. De wallet zelf wordt dan niet gehackt, maar de website van de fabrikant van de wallet. Dit is nu ook gebeurd met de Trezor-wallet.

Wees daarom altijd heel alert bij het invoeren van je seed en deel deze met niemand. Een recovery seed is een reeks van 12, 16 of 24 woorden die je nodig hebt om toegang tot je wallet te krijgen.

Drie manieren om de neppe website te herkennen

Hoe herken je de neppe website van Trezor? Wij delen onze drie tips:

Tip 1: Geen beveiligde website verbinding
Staat het website-adres in het rood? Dan maak je gebruik van een niet-beveiligde verbinding. Dit kan een teken zijn dat je een phishing website bezoekt. Gebruik in dat geval de website niet! Sluit het venster en probeer het later opnieuw. Kijk dus goed of de website groen in plaats van rood is.

Tip 2: Nepwaarschuwing
Op de neppe website van Trezor zie je een vreemde waarschuwing. De melding waarschuwt voor problemen met de data van je Trezor; er wordt gevraagd of je je recovery seed wil invoeren. Trap hier niet in. Met deze methode proberen de hackers je recovery seed te achterhalen. Deel je recovery seed met niemand, deze is persoonlijk.

Tip 3: Methode
De laatste tip is de methode waarmee de hackers proberen de recovery seed van je wallet te stelen. Zij vragen naar je ordernummer en je recovery seed. Vul dit niet in en sluit het venster direct.

Hoe herken je dan wel de juiste website?

Zorg ervoor dat je op de juiste website zit met het juiste adres. Deze website herken je door de versleutelde verbinding met een groen slotje. Dit is een teken dat er een juist SSL-certificaat is geïnstalleerd. Dit ziet er zo uit:

Tot slot
Onthoud dat je Trezor zelf een veilig apparaat is. Maar blijf altijd sceptisch als je de website bezoekt. Dit geldt voor de website van Trezor, maar ook voor andere financiële websites. Controleer altijd of je het groene slotje in de browser ziet, en maak bij twijfel geen gebruik van de website. Vul daarnaast nooit zomaar je recovery seed in.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.