Tron DAO Reserve haalt 2,5 miljard TRX van Binance

De Tron DAO Reserve, die ervoor moet zorgen dat stablecoin USDD op 1 dollar blijft, heeft 2,5 miljard TRX uit Binance gehaald. Dit meldde het twitteraccount vandaag. Wellicht wordt dit bedrag gebruikt om de bijbehorende stablecoin (USDD) te redden.

Trucjes werken (nog) niet

De stablecoin van Tron DAO (USDD) verloor afgelopen week zijn waarde in dollars. Dit zou eigenlijk niet mogen, aangezien het een stablecoin is die altijd gelijk moet blijven aan 1 dollar. Wellicht probeert Tron DAO met deze opname een trucje uit om deze waarde te behouden, maar tot nu toe heeft het geen effect op zowel TRX als USDD.

Zoals in bovenstaande tweet te zien is, noemt de DAO als reden dat ze de blockchain industrie en crypto willen beschermen. Alleen wordt niet verteld welke rol deze opname daarin speelt.

USDD gaat UST achterna

Dit soort taferelen zagen we eerder ook gebeuren bij de stablecoin van Terra (UST), die zelfs naar minder dan één dollarcent zakte. Dit kwam door de LUNA crash. Deze crypto zou ervoor moeten zorgen dat UST op 1 dollar bleef op een decentrale manier – net als USDD. Helaas gebeurde dat niet en LUNA zakte samen met UST de afgrond in.

In een ander artikel spraken we al over de bizarre gelijkenissen tussen UST en USDD, zelfs voordat Terra (LUNA) het loodje legde. Op dit moment lijkt een zelfde soort loskoppeling plaats te vinden met USDD.

De koers

USDD is ‘nog maar’ 4 cent verwijderd van de dollar. De laagste koers is 0,95 dollar, een prijs die vandaag gezet is. Sinds de opname van Tron DAO is er dus nauwelijks verschil en is het logisch dat mensen niet meer vertrouwen op decentrale stablecoins.

Het doel van deze stablecoins is ook om een veilige haven te bieden in een volatiele markt. Alleen werkt dit concept wat minder als de stablecoins, naast crypto in het algemeen, ook erg volatiel zijn. Na de ineenstorting van TerraUSD (UST) is deze tak van crypto niet meer hetzelfde geweest.

Tether ook onder vuur

Naast USDD lag ook USDT van Tether onder vuur. Er gingen namelijk geruchten dat deze stablecoin voor een groot gedeelte is gedekt door schulden. Tether onkrachtte deze geruchten vanochtend en vertelde dat mensen voor transparantie terecht kunnen op deze website. Daar zal het bedrijf de meest actuele informatie posten.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.