TRON (TRX) schiet omhoog na geruchten overname Huobi door Justin Sun

De crypto-winter is in volle gang en de koersen liggen nog altijd onder het vriespunt, maar bij TRON (TRX) gebeuren er spannende dingen. Als een van de weinige munten noteert TRX deze week een plus van 4,56 procent en is de activiteit op de blockchain stevig toegenomen. Wat is er aan de hand met TRON?

TRON in de lift

Het totale aantal transacties op de TRON blockchain is recent boven de 4 miljard uitgeklommen. De totale waarde die over het netwerk verstuurd is ligt zelfs boven de 5,67 biljoen(!) euro. Dat het hard gaat met het netwerk blijkt wel uit het feit dat er de afgelopen 24 uur alleen al voor ruim 4 miljard euro aan vermogen is verstuurd via TRON. De Totale Opgesloten Waarde (TOW) in de decentrale applicaties op het netwerk ligt momenteel op ruim 12,5 miljard euro.

Verder kent het netwerk inmiddels een totaal van 115 miljoen accounts, wat overigens niet betekent dat er zoveel individuele gebruikers zijn. Het is als gebruiker immers mogelijk om meerdere wallets aan te maken. De vraag is natuurlijk waarom er op dit moment ineens zoveel leven in TRON zit. Het antwoord lijkt te komen via oprichter Jusin Sun.

Heeft Justin Sun Huobi overgenomen?

Op de vroege morgen van 8 oktober kondigde Huobi aan dat de meerderheid van de aandelen zijn overgedragen aan About Capital Management. Dat is niet zomaar een investeringsfonds: dat is namelijk het fonds waar Justin Sun aan het roer staat. Op dit moment lijkt Justin Sun druk bezig om nieuwe mensen aan te trekken om van Huobi weer een succes te maken.

Als de verhalen kloppen, dan heeft Justin Sun ongeveer 1 miljard dollar betaald voor de aandelen van Huobi. Niet lang na de geruchten over de overname door Sun, deelde hij via Twitter zijn nieuwe rol als adviseur voor het beursplatform. Als we de verhalen van WuBlockchain mogen geloven, dan hebben FTX en Justin Sun samen het eerste contact gelegd met Huobi oprichter Li Lin. Het schijnt dat FTX ook investeerde om Justin Sun te ondersteunen bij zijn aankoop.

Goed voor de TRX koers

De geruchten over de overname van Huobi door Justin Sun zijn goed voor TRX. Zo blijkt uit de enorme koerssprong die het project maakte na de bekendmaking van dit nieuws. Waarschijnlijk verwachten aanhangers van het project dat dit een positief effect op de toekomst van TRON heeft. Ook over de afgelopen 24 uur noteert TRX een plus van 1,48 procent en daarmee heeft het een market cap van ruim 6 miljard euro.

We vinden TRX met deze koers terug op plek 15 op CoinMarketCap, waarmee het nog altijd tot de grotere projecten van de industrie behoort. Vooral tijdens de bullrun van 2017 op 2018 was TRON een van de meer populaire projecten. De eerste dagen van 2018 bereikte het project een koers van bijna 0,20 euro per TRX. Daar is het zelfs tijdens de vorige bullrun niet bij in de buurt gekomen.

Het is nog maar de vraag of het project ooit weer naar het niveau van weleer zal stijgen. De overname van Huobi door Justin Sun, mocht het allemaal kloppen, zou daar in theorie wel aan kunnen bijdragen. Justin Sun zou de TRX token dan op het beursplatform extra onder de aandacht kunnen brengen. 


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.