Bijna duizend paren getrouwd via blockchain in Verenigde Staten

Je huwelijk vereeuwigen op de blockchain? In sommige counties in de staat Nevada in Amerika kan het sinds december vorig jaar. De blockchain van Ethereum kan worden gebruikt om overheidsdocumenten zoals geboortebewijzen en huwelijksakten op te slaan.

950 paren vereeuwigd in de blockchain

Volgens lokale krant Reno Gazette-Journal zijn er sinds het begin van het programma in december al 950 paren vereeuwigd op de blockchain. Deze paren ontvangen vervolgens hun huwelijksaktes thuis (of op huwelijksreis) op hun computer of smartphone.

Phil Dhingra werkt bij Titan Seal, een blockchainbedrijf in Amerika. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van overheidsdocumenten in de blockchain. Hij vertelt dat Washoe County heeft gekozen voor de Ethereum blockchain voor het verwerken van huwelijksaktes. Dit omdat deze blockchain beschikt over veel computerkracht. Dat maakt het netwerk moeilijker te hacken.

Daarnaast verloopt het afhandelen van documenten sneller via de blockchain. Via de oude weg moesten huwelijksparen soms wel zeven tot tien werkdagen wachten. Maar een digitale huwelijksakte, vereeuwigd op de Ethereum blockchain, kan binnen 24 uur gemaild worden.

Niet alleen huwelijksaktes

Maar volgens Phil Dhingra zijn huwelijksaktes nog een fractie van wat er in de blockchain verwerkt kan worden. Ook andere overheidsdocumenten zijn geschikt om te plaatsen in de blockchain. Dhingra vertelt aan aan APNews dat ‘miljarden’ overheidsdocumenten vereeuwigd kunnen worden in het digitale grootboek. Hij heeft het dan over elk document dat een zegel of stempel vereist van de overheid.

Ga op zoek naar een partner via blockchain

Nog geen plannen om het huwelijksbootje in te stappen maar wel op zoek? Gewiekste marketeers en programmeurs werken aan decentrale dating applicatie Luna, deze draait op de blockchain van Ethereum. Je vindt ze op meetluna.com. Misschien vind je op de website ook waarom blockchain een meerwaarde kan hebben voor een datingapp. Ook dit project is gestart met een ICO en heeft een eigen token, Luna Stars.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.