Trump wil makers cryptocurrency TrumpCoin aanklagen

De zoon van oud-president Donald Trump liet weten dat TrumpCoin niets te maken heeft met zijn familie en ook geen toestemming heeft om de naam te gebruiken. Eric Trump dreigde dat er juridische stappen genomen zullen worden.

Twee bullruns geleden

Het is bijzonder dat nu pas iemand van de Trump familie actie onderneemt. TrumpCoin bestaat al sinds 20 februari 2016 en is dus al bijna 6 jaar oud. Volgens de website en de TrumpCoin FAQ is de munt juist ter ere van Donald Trump gelanceerd.

Het noemt zichzelf ook de “#1 Patriot Cryptocurrency” op zijn Twitter-account. De huidige marktkapitalisatie van TrumpCoin is ongeveer 3,5 miljoen euro en er zijn iets meer dan 6,6 miljoen munten van in omloop. Het handelsvolume is sinds de tweet met 565% gestegen en dit betekent dat er voor … 8.130 euro aan TrumpCoin is verhandeld de afgelopen 24 uur.

TrumpCoin is niet van Trump

Als reactie op de tweet van Eric Trump plaatste TrumpCoin een screenshot van de veelgestelde vragen.

Er valt te lezen dat TrumpCoin inderdaad geen band heeft met de Trump familie. Vrij vertaald:

‘Trumpcoin.com is geen eigendom van, wordt niet beheerd door, onderschreven door of anderszins gelieerd aan Donald J. Trump, The Trump Organization, Donald J. Trump for President Inc, of enige andere organisatie die eigendom is van en/of wordt beheerd door Donald J. Trump of enige andere van zijn filialen.’

Let’s Go Brandon

Hoewel cryptocurrency’s over het algemeen niet zo populair zijn in de gangen van politiek Washington, is een klein aantal Amerikaanse wetgevers begonnen met het omarmen van digitale activa. En heel soms worden altcoins gebruikt om een politiek punt te maken.

De opvolger van Donald Trump is Joe Biden, en tijdens zijn regeerperiode is de altcoin Let’s Go Brandon (LGBcoin) gelanceerd. Dit is geïnspireerd door een slogan die in feite een afkorting is voor f*** Joe Biden.

Deze coin werd gelanceerd door een man die er van overtuigd is dat Trump vandaag nog steeds president zou moeten zijn. Steve Bannon, die voorheen werkte als campagneadviseur van Trump, heeft een ‘strategische eigendomspositie’ in de cryptocurrency ingenomen. Ofwel, hij heeft er wat van gekocht.

Eerder deze maand weigerde race-organisatie NASCAR een sponsorhip van LGBcoin. Deze Let’s Go Brandon coin wilde een individuele racer genaamd Brandon Brown sponsoren. De racer pronkte al online met zijn nieuwe geldschieter, maar de deal mocht dus niet doorgaan.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.