Donald Trump noemt Bitcoin een scam, dollar moet dominant blijven

Dat actieve politici grotendeels anti-bitcoin zijn, dat was bekend. Maar ook Donald Trump, voormalig president van the land of the free, noemt bitcoin een scam. Hij wil dat de dollar de dominante valuta blijft en dringt er bij de Amerikaanse regelgevers op aan om vandaag actie te ondernemen om bitcoin te controleren.

Bitcoin is een scam

Tijdens een interview met Stuart Varney op het Fox Business Network werd Trump gevraagd naar zijn mening over cryptocurrency en de Amerikaanse aandelenmarkt.

‘Bitcoin, het lijkt gewoon een scam,’ zei Trump. ‘Ik vind het niet leuk omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar,’ vervolgde Trump. ‘Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld is.’

Bedreiging van de dollar

Recht voor zijn raap, zo kennen we Trump weer. Dit zijn enkele van de hardste woorden die een Amerikaanse (ex)politicus ooit heeft laten vallen over bitcoin. Tegelijkertijd erkent hij dat bitcoin een bedreiging vormt voor de dollar, zo ver zijn veel politici nog lang niet. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij zijn mening deelde over bitcoin.

Maar de aanleiding was anders destijds. Facebook had net zijn plannen onthuld om met de cryptocurrency Libra de wereld te bestormen. Elke zichzelf respecterende politicus en bankier moest hier iets van vinden en zo ook Trump.

Greatest hits tegen Bitcoin

Dit volgde hij op door in juli 2019 op Twitter te zeggen dat hij bitcoin en andere cryptocurrency’s zeer volatiel vond. Hij voegde hier aan toe dat hij geen fan is van bitcoin.

En toen kwamen de clichés:

‘Niet-gereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag mogelijk maken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten.’ Helaas is de voormalig president van de Verenigde Staten niet meer actief op Twitter.

Zijn minister van Financiën Mnuchin verdedigde in 2019 de mening van Trump. Een paar dagen na de befaamde  anti-bitcoin tweet, zei de toenmalig minister van Financiën:

‘We kijken naar al het crypto-materiaal. We gaan ervoor zorgen dat we een uniforme aanpak hebben en ik denk dat er meer regelgeving zal komen van al onze agentschappen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.