Trump of Biden? Bitcoin wint sowieso volgens Grayscale CEO

Er kan al gestemd worden, maar officieel beginnen de Amerikaanse verkiezingen op 3 november. Wie gaat er winnen, Donald Trump of Joe Biden? Ongeacht de uitkomst, is het bitcoin dat zal winnen. Tenminste, dat zegt Barry Silbert, CEO van cryptocurrency investeringsfonds Grayscale.

Er gaat veel geld geprint worden

Wie er ook wint, Barry Silbert denkt dat bitcoin er beter uitkomt: “Trump wint = brrr. Biden wint = brr.”

Met brrr doelt Silbert niet op de weersvoorspellingen in Amerika, maar op het bijprinten van dollars. De Federal Reserve kan onbeperkt dollars printen, terwijl het maximale aantal bitcoins is vastgesteld op 21 miljoen.

Grayscale ziet interesse in bitcoin stijgen

Grayscale is een cryptocurrency investeringsfonds, met maar liefst 7,6 miljard dollar in beheer. Afgelopen week publiceerde het fonds een nieuw onderzoek, waarin het team achter Grayscale de potentie van bitcoin benadrukt.

Volgens Grayscale hadden 36% van de investeerders in 2019 interesse in bitcoin. Dit jaar is dat percentage gestegen tot 55%. De stijging van bijna 20% zie je ook terug in de praktijk. Steeds meer institutionele partijen laten openlijk zien geïnteresseerd te zijn in bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan MicroStrategy en PayPal.

Bitcoin wordt mainstream

De sterke fundamentele factoren achter bitcoin en de snel groeiende vraag zouden het risico tijdens de Amerikaanse verkiezingen in het vierde kwartaal kunnen compenseren.

Uit het onderzoek van Grayscale blijkt dat investeerders niet alleen interesse hadden in bitcoin, maar dat deze investeerders ook daadwerkelijk bitcoin gekocht hadden. Het gaat om 83% van de personen die de intentie hadden om bitcoin te kopen:

“Dit geeft aan dat digitale valuta een steeds aantrekkelijker onderdeel vormen van de moderne belegginsportefeuilles.”

Waarde vasthouden

De belangrijkste reden om bitcoin vast te houden blijft volgens Grayscale de hoop dat de prijs hard gaat stijgen. Maar in de ogen van institutionele investeerders is bitcoin ook een manier om waarde vast te houden.

Deze investeerders zijn van plan om langzaam hun portfolio met bitcoin uit te breiden:

“In 2019 gaf 59% van de respondenten aan te beginnen met het kopen van een kleine hoeveelheid bitcoin. Zij willen daarna hun investering uitbreiden. In 2020 is dit percentage gestegen naar 65%.”

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.