Vijftien minuten na speech Trump over onrust Amerika, stijgt bitcoin waarde naar 10.000 dollar

Het grote nieuws voor bitcoin is dat de koers boven de 10.000 dollar is uitgekomen. Dit is de eerste keer sinds februari. Tegelijkertijd zijn er veel burgerlijke onrusten in de Verenigde Staten. Afgelopen nacht sprak president Trump zijn land met harde taal toe. Binnen 45 minuten na zijn toespraak groeide de bitcoin koers naar een tijdelijk hoogtepunt.

Amerikaanse leger inzetten

Hoewel een causaal verband moeilijk hard te maken is, kijken we toch terug op afgelopen nacht.

Om 01:05 uur vannacht, 15 minuten nadat president Donald Trump klaar was met zijn toespraak voor het Witte Huis over hoe hij de rellen en plunderingen in de VS zou stoppen, steeg de prijs van bitcoin voor het eerst sinds 7 mei boven de 10.000 dollar. Volgens data van het Witte Huis begon Trump zijn voorbereide verklaring om 00:43 uur Nederlandse tijd. Hier zijn enkele hoogtepunten uit deze toespraak, die plaatsvond tegen een achtergrond van demonstraties en rellen, op de zesde dag na de dood van George Floyd:

‘Alle Amerikanen waren terecht ziek en in opstand gekomen door de brute dood van George Floyd… Maar we kunnen niet toestaan dat de rechtvaardige kreten en vreedzame demonstranten worden overstemd door een boze menigte. In de afgelopen dagen is ons land gegrepen door professionele anarchisten, gewelddadige menigtes, brandstichters, plunderaars, criminelen, relschoppers, Antifa, en anderen…

Daarom onderneem ik onmiddellijk presidentiële actie om het geweld te stoppen en de veiligheid in Amerika te herstellen. Ik mobiliseer alle beschikbare federale middelen, civiele en militaire, om de rellen en plunderingen te stoppen, een einde te maken aan de vernietiging en de brandstichting, en om de rechten van gezagsgetrouwe Amerikanen te beschermen, met inbegrip van uw Second Amendement rechten…

Als een stad of een staat weigert de acties te ondernemen die nodig zijn om het leven en de eigendommen van hun inwoners te verdedigen, dan zal ik het Amerikaanse leger inzetten en het probleem snel voor hen oplossen.’

Binnen 15 minuten naar 10.000 dollar

President Trump eindigde zijn toespraak om 00:50 uur Nederlandse tijd, toen de prijsstijging begon. Op dat moment was bitcoin 9.718 dollar waard. Binnen 15 minuten na het einde van zijn toespraak, was bitcoin al gegroeid naar een waarde van 10.000 dollar. Een half uur later werd het hoogtepunt van onze nacht aangetikt met 10.212 dollar.

Economische hervormingen

Nogmaals, het is niet met 100% zekerheid te zeggen dat er een causaal verband is tussen de bitcoin koers en de woorden van Donald Trump, maar de timing is wel heel goed. Veel bekenden in de bitcoinwereld grijpen de onrust aan om op te roepen tot economische hervormingen.

Dezelfde opmerkingen werden gisteren gemaakt door Binance CEO Zhao.

Isaiah Jackson, de schrijver van Bitcoin & Black America mengde zich sinds de eerste demonstraties al in de discussie.

Verschillende demonstranten zien ook het belang van bitcoin als uitweg.

Het wordt een interessante zomer, de hele wereld volgt de onrust, de protesten, demonstraties en rellen in de Verenigde Staten. De reactie van Donald Trump zal allesbepalend worden voor een eventuele herkiezing op 3 november 2020. Kleine bedrijven hadden het al moeilijk om hun hoofd boven water te houden door het tijdelijk sluiten vanwege het coronavirus, er is nu een nog hogere moeilijkheidsgraad ontgrendeld. De economie heeft hier onder te lijden, terwijl de werkloosheid in de VS al op recordhoogte staat. En dan hebben we het nog niet gehad over China, Hong Kong, onze eigen euro, onrust in Brazilië, een vaccin voor het coronavirus en nog veel meer.

Zullen meer burgers en investeerders zich aansluiten bij de woorden van Pompliano en CZ en kiezen voor bitcoin?

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.