trump bitcoin

President Donald Trump tweet over bitcoin en hij vindt het maar niks

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn mening over bitcoin op Twitter gedeeld. Hij tweet dat cryptocurrency geen geld is, omdat de koers heel volatiel is, en gebaseerd is op gebakken lucht. Missen we een cliché? Ohja, volgens Trump bevordert bitcoin crimineel gedrag.

Ook een mening over libra

Bovenstaande tweet was nog maar het begin. Hij tweette vervolgens ook over de coin van Facebook, libra.  Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft tijdens zijn getuigenis voor het Congres zijn zorgen geuit over libra.

Trump zegt dat Facebook een banklicentie moet hebben als ze een bank willen zijn. En uiteraard moet Facebook zich houden aan dezelfde reguleringen als de rest van de bankensector.

Wij schreven eerder dat politici wereldwijd zich zorgen maken over libra omdat de munt voor economische instabiliteit kan zorgen. De kritiek op cryptocurrency is nauw verbonden met zijn lofzang over de Amerikaanse dollar. Die is namelijk ‘betrouwbaar.’

Crypto army staat op

De tweets van Donald Trump hebben veel impact en een groot bereik. Het is dus niet gek dat alle bekende crypto-twitteraars snel hun antwoord klaar hadden op de Amerikaanse president.

Een van de favorieten van BTC Nieuws, Anthony Pompliano, gebruikt wiskunde om zijn argument kracht bij te zetten.

Justin Sun, de grote man van Tron en BitTorrent token zit binnenkort met miljardair Warren Buffet aan tafel om te lunchen en te praten over cryptocurrency. Kennelijk is er nog een stoel vrij.

Caithlin Long speelt in op het stemsentiment. Trump kreeg heel veel stemmen uit de staat Wyoming, een van de meest cryptovriendelijke staten van de Verenigde Staten.

Zelfs zijn stemmers zijn het niet met hem eens.

Charlie Bilello keek naar de return on investment vanaf het moment dat Trump president wordt. Het is vast geen verrassing dat bitcoin meer rendement heeft opgeleverd dan grote Amerikaanse bedrijven.

Zijn tweet heeft wel een paar voordelen, de eerste is dat Trump bitcoin gratis reclame gaf. En het tweede voordeel is dat er inhoudelijke discussies over de rol van de dollar waren.

Niet alleen Trump gaf zijn mening over bitcoin, de FED noemde bitcoin een oppotmiddel (store of value).

Vooralsnog heeft zijn tweet geen gevolgen voor de koers van bitcoin.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Mister President of the USA heeft evenveel verstand van bitcoin als van regeren???

  12 juli 2019
  • volgens mij heb jij alleen maar verstand van sperma! Henk De Sperma Tank 😉

   14 juli 2019
 • Ach gut, de eerste domme reactie komt weer uit Holland, van simpele henkie.

  13 juli 2019
  • Ooooh mijn god! Bepaalde buitenlanders zijn altijd zo f*ck*ng serieus!??

   16 juli 2019