Categories: Bitcoin

President Donald Trump tweet over bitcoin en hij vindt het maar niks

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn mening over bitcoin op Twitter gedeeld. Hij tweet dat cryptocurrency geen geld is, omdat de koers heel volatiel is, en gebaseerd is op gebakken lucht. Missen we een cliché? Ohja, volgens Trump bevordert bitcoin crimineel gedrag.

Ook een mening over libra

Bovenstaande tweet was nog maar het begin. Hij tweette vervolgens ook over de coin van Facebook, libra.  Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft tijdens zijn getuigenis voor het Congres zijn zorgen geuit over libra.

Trump zegt dat Facebook een banklicentie moet hebben als ze een bank willen zijn. En uiteraard moet Facebook zich houden aan dezelfde reguleringen als de rest van de bankensector.

Wij schreven eerder dat politici wereldwijd zich zorgen maken over libra omdat de munt voor economische instabiliteit kan zorgen. De kritiek op cryptocurrency is nauw verbonden met zijn lofzang over de Amerikaanse dollar. Die is namelijk ‘betrouwbaar.’

Crypto army staat op

De tweets van Donald Trump hebben veel impact en een groot bereik. Het is dus niet gek dat alle bekende crypto-twitteraars snel hun antwoord klaar hadden op de Amerikaanse president.

Een van de favorieten van BTC Nieuws, Anthony Pompliano, gebruikt wiskunde om zijn argument kracht bij te zetten.

Justin Sun, de grote man van Tron en BitTorrent token zit binnenkort met miljardair Warren Buffet aan tafel om te lunchen en te praten over cryptocurrency. Kennelijk is er nog een stoel vrij.

Caithlin Long speelt in op het stemsentiment. Trump kreeg heel veel stemmen uit de staat Wyoming, een van de meest cryptovriendelijke staten van de Verenigde Staten.

Zelfs zijn stemmers zijn het niet met hem eens.

Charlie Bilello keek naar de return on investment vanaf het moment dat Trump president wordt. Het is vast geen verrassing dat bitcoin meer rendement heeft opgeleverd dan grote Amerikaanse bedrijven.

Zijn tweet heeft wel een paar voordelen, de eerste is dat Trump bitcoin gratis reclame gaf. En het tweede voordeel is dat er inhoudelijke discussies over de rol van de dollar waren.

Niet alleen Trump gaf zijn mening over bitcoin, de FED noemde bitcoin een oppotmiddel (store of value).

Vooralsnog heeft zijn tweet geen gevolgen voor de koers van bitcoin.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

View Comments

 • Ach gut, de eerste domme reactie komt weer uit Holland, van simpele henkie.

 • Mister President of the USA heeft evenveel verstand van bitcoin als van regeren😅😵😂

  • volgens mij heb jij alleen maar verstand van sperma! Henk De Sperma Tank ;)

Recent Posts

 • Bitcoin
 • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

5 uur ago
 • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
 • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
 • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
 • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
 • Bitcoin
 • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago