Tweederde van NFT-holders heeft NFT’s om geld te verdienen

Uit een pol van DEXterlab blijkt dat 64% van de NFT-holders een NFT heeft “om geld te verdienen”. Dit is een hoog percentage dat weg zal vallen als Non Fungible Tokens hun ‘hype’-waarde verliezen. Is deze digitale vorm van eigendom gedoemd om te mislukken?

Maar 42% maakte winst

Het kopen en verkopen van NFT wordt ook wel ‘flipping’ genoemd. Dit wordt gedaan door mensen die het snelle geld zien in deze tokens, maar dat is in de realiteit vaak anders. Het blijkt niet zo winstgevend aangezien meer dan de helft van de kopers verlies maakt met het flippen. Dit blijkt uit de pol van DEXterlab.

Het bedrijf ondervroeg meer dan 1.300 Twitteraars over hun NFT koopgedrag. Hieruit bleek dat – ondanks dat er een meerderheid is die winst wilde halen uit de NFT handel – maar 42% daadwerkelijk winst maakte.

Alleen tussen 50 en 500 dollar

De tweede reden om een NFT te kopen was om deel uit te maken van een gemeenschap en “om te flexen”. Dit was goed voor ongeveer 15%. “Mensen zijn zeer sociale wezens, dus de wens om deel uit te maken van een gemeenschap en te pronken is niet echt verrassend,” schreef DEXterlab.

NFT’s werden het afgelopen jaar super populair, mede door successen als de Bored Ape Yacht Club, die nu voor bizar hoge prijzen worden verkocht. Hoewel sommige NFT-collecties soms voor duizenden dollars per stuk verkocht worden, zei bijna de helft van de ondervraagden dat ze zich alleen bezig hielden met NFT’s die tussen de 50 en 500 dollar waard zijn.

NFT’s waren populairder dan crypto

Ondanks de zeer grote hype in 2021, is er wereldwijd steeds minder interesse in NFT’s. Data van google laat ons zien dat NFT’s vorig jaar populairder waren dan crypto. Dit is inmiddels weer teruggedraaid en de hype neemt steeds verder af.

Het percentage dat in NFT’s handelt om geld te verdienen krijgt hierdoor steeds minder kansen. Wellicht dat er nog eens een hypecycle komt, of een ander project dat net zo populair wordt als de Bored Ape Yacht Club. Maar tot die tijd neemt deze interesse af.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.