Twitter baas wil eigen bitcoin hardware wallet ontwikkelen

Jack Dorsey kondigde via zijn Twitter aan dat financiële dienstverlener Square heeft besloten een Bitcoin hardware wallet te bouwen. Het doel is om bitcoin meer mainstream te maken.

Uit bovenstaande tweet blijkt dat Jack Dorsey en het team van Square vanaf het begin de Bitcoin-gemeenschap willen betrekken bij elke stap van het ontwikkelingsproces van de hardware wallet.

Openstaande vacatures

Bovendien heeft Jesse Dorogusker, die de leiding heeft over de hardware-divisie bij Square, bekend gemaakt dat het bedrijf vacatures open heeft staan voor het nieuwe project (net als wij overigens, zie onze careerpagina). Dorogusker zegt op Twitter het volgende:

‘Onze volgende stap is het bouwen van een klein, multifunctioneel team, dat zal worden geleid door@max_guise (welkom terug!!). We zullen deze volledige stapel van technologie, ontwerp, product, productie en toeleveringsketen incuberen met het hardwareteam van @templetonthomas & Square om te beginnen met een sterke basis.’

Mobiele oplossing

De hardware wallet van Square zal de app van Square integreren. Deze heet CashApp en is vooral in de VS ontzettend populair. Het is een soort uitgebreidere versie van Tikkie, waarmee je ook nog eens bitcoin kunt kopen.

De meeste bestaande hardware wallets richten zich vooral op desktopgebruikers en hebben er een app bij voor ‘erbij’. Dorsey hecht juist heel veel waarde aan de mobiele gebruiker en wil deze centraal stellen. De bewaaroplossing van zijn nog te bouwen wallet moet draaien om mobiele telefoons. Hij zegt hierover:

‘De meeste mensen gaan mobiel internetten. Elke oplossing die we bouwen, moet een uitstekende ervaring bieden bij het gebruik van mobiel, ondanks de tekortkomingen en gevaren. Een compromisloze focus op mobiele interactie zal waarschijnlijk de meeste mensen aanspreken.’

Wat is een hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat waarmee je jouw cryptomunten op een veilige manier kan beheren. Met een hardware wallet kan je cryptocurrency’s ontvangen, verzenden en beheren. Dit is de veiligste manier om je cryptocurrency’s mee te beheren. Dit komt omdat de toegang tot de private keys, offline op de hardware wallet worden bewaard. Je kan een hardware wallet het beste zien als een fysieke sleutel waarmee je laat zien dat je eigenaar bent van bitcoin of andere crypto die op de blockchain staan.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.