Twitter CEO: ‘Bitcoin zal ‘s werelds enige valuta worden’

Een bijzondere uitspraak van Twitter en Square CEO Jack Dorsey gisterenmiddag. Dorsey geeft aan dat hij gelooft dat bitcoin (‘de vader van de cryptocurrencies’) de dollar zal overnemen en de primaire wereldwijde valuta voor betalingen wordt. Volgens hem kan dit al binnen tien jaar gebeuren.

In een interview met The Times zegt hij het volgende over het potentieel van de bitcoin:

‘De wereld en het internet zullen uiteindelijk slechts één valuta hebben. Ik geloof persoonlijk dat dit bitcoin is.’

Regulatie

De timing van de uitspraken van Dorsey is opvallend. Tijdens de G20 werd de impact van cryptocurrencies nog afgezwakt. De leden van de G20 zagen bitcoin en cryptocurrencies niet als betaalmiddel, maar als vermogen. Hoewel zij bitcoins niet als valuta zien, zullen zij wel uiterlijk juli concrete plannen hebben voor het reguleren ervan.

Bitcoin als betaalmiddel

Op dit moment ziet Jack Dorsey bitcoin nog niet als effectief betaalmiddel. De cryptomunt is daar nog te langzaam en te duur voor. In samenwerking met zijn betaalplatform Square bekijkt hij hoe hij bitcoin beter toegankelijk kan maken voor bedrijven.

In het interview geeft hij ook aan dat bitcoin op dit moment niet het maximale uit zijn kunnen haalt. Dit komt volgens hem doordat moderne bitcoinbezitters niet geïnteresseerd zijn in het uitgeven van hun digitale munten om goederen of services te kopen. Daarentegen zijn zij meer geïnteresseerd in het zo lang mogelijk vasthouden van bitcoins, zodat zij kunnen speculeren op een prijsstijging. Dit, samen met de hoge volatiliteit en de hoge transactiefees, vormen volgens Dorsey een belemmering voor de groei van de bitcoin.

Nieuwe innovaties

Ten slotte is Dorsey ook groot voorstander van nieuwe innovaties. Zo heeft de CEO van Twitter en Square meegedaan aan een investeringsronde van Lightning Labs, de makers achter de software van het Lightning Network. De bèta-versie van deze software is afgelopen week online gegaan. Door middel van het Lightning Network kunnen transacties op het bitcoin-netwerk sneller verwerkt worden.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.