Goed voor Dogecoin? Elon Musk koopt aandelen Twitter

Dit is misschien niet helemaal wat ze bedoelen met proof of work, maar het is in dezelfde geest. Vorige week had Elon Musk kritiek op het algoritme van Twitter omdat het social mediaplatform volgens hem geen vrijheid van meningsuiting garandeert. Een paar dagen later kocht hij 9,2% van alle Twitter-aandelen.

Waarom zeuren als je ook zelf werk kan verrichten om verandering door te voeren(en miljarden tot je beschikking hebt)?

Belang van 9,2 procent

Volgens een SEC-aanvraag van 4 april heeft de Tesla-baas 73.486.938 aandelen van Twitter gekocht op 14 maart, dit kostte hem ongeveer 3 miljard dollar. Met deze aankoop heeft Musk een belang van 9,2% in het bedrijf, waardoor hij de grootste private aandeelhouder is. Er zijn andere partijen met een groter aandeel in het bedrijf, maar dat zijn fondsen zoals Blackwater, Vanguard en Berkshire Hathaway. Zij versnijden en verdelen hun aandelen in andere fondsen en ETF’s.

Nadat Musk bekend maakte dat hij deze aandelen kocht, steeg de koers van Twitter met 29%, waardoor hij zonder al te veel moeite in een klap 1 miljard rijker werd.

Geen ruimte voor NFT’s

Het is nog niet duidelijk wat zijn plan met Twitter is, hij heeft hier officieel nog geen richtlijnen over gedeeld. Des te leuker is het om hierover te speculeren. Verwacht wordt dat hij voor het vrije woord gaat vechten, wat neerkomt op minder censuur.

Daarnaast wil hij hoogstwaarschijnlijk cryptocurrency nog verder integreren op het social media platform. Maar het is niet alleen maar zonneschijn, Musk had namelijk kritiek op Twitter (voordat bekend werd dat hij aandelen had) door te stellen dat het een onzinnige ontwikkeling is om profielfoto’s te koppelen aan NFT’s.

Twitter en Dogecoin

Los daarvan, Elon Musk wordt niet voor niets de Dogefather genoemd. Hij heeft al meerdere malen bewezen dat hij ervoor kan zorgen dat de koers van Dogecoin nieuwe hoogtepunten behaalde.

In een reactie onder een tweet vroeg een nieuwsgierige volger of Elon zou overwegen om dogecoin toe te voegen aan de fooifunctie van Twitter, waarop Elon bevestigend antwoordde door “100%” te zeggen. Momenteel is het alleen mogelijk om met Bitcoin en Ethereum een fooi uit te delen. Met Musk aan het roer is het goed mogelijk dat Doge de derde cryptocurrency op het platform zal worden.

Dogecoin populair in Verenigde Staten

Volgens een recente onderzoek van Coin Insider, die Google Trends-gegevens analyseert, was het zoekvolume van de cryptocurrency dogecoin in de Verenigde Staten het hoogst in vergelijking met andere crypto’s. Hiermee laat dogecoin onder andere bitcoin achter zich.

Het onderzoek (groot woord voor het openen van een website, maar ere wie ere toebehoort) is uitgevoerd door Coin Insider. Zij beweren dat de populariteit van dogecoin deels te danken is aan Elon Musk. In de mail zeggen zeg: “De stijging van de interesse kan deels worden toegeschreven aan de steun van Elon Musk, die in 2021 zei dat Tesla dogecoin als betaalmiddel zou accepteren.”

Hype in Nederland lijkt voorbij

Hoe zit dat dan in Nederland? We hebben zelf ‘onderzoek’ verricht door de grote altcoins in te vullen op Google Trends. Hierbij hebben we bitcoin expres niet meegenomen omdat bitcoin veruit het populairste is en de resultaten niet meer zichtbaar zijn.

  • Cardano: blauw
  • Dogecoin : rood
  • Solana: geel
  • Ethereum: groen
  • XRP: paars

Zoals je in de grafiek hierboven kan zien, wordt sinds begin dit jaar nauwelijks gezocht op dogecoin via Google in Nederland. Dat was vorig jaar wel anders.

Zoekvolume Dogecoin op Google

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Meneer Musk, wilt u ook Shiba Inu adopteren als dogfatheršŸš€,?ā˜ŗ

    6 april 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.