Twitter implementeert grafieken van cryptocurrency’s als Ethereum en Bitcoin

Twitter heeft een nieuwe functie toegevoegd. Vanaf nu kan je namelijk grafieken zien op het platform. Het enige wat je daarvoor moet doen is de zogenaamde ‘cashtags’ toevoegen als je een coin opzoekt. Hoe werkt dit precies?

Wat zijn cashtags?

Iedereen is inmiddels wel bekend met hashtags (#), waarmee tags klikbaar worden. Hierdoor werd het makkelijker om Tweets over bepaalde gespreksonderwerpen of evenementen op te zoeken op het platform.

Twitter zag dat coins, aandelen en ETF’s ook belangrijke gespreksstof bevatten en kwam daardoor met het concept van ‘cashtags’. Deze hebben dezelfde functie als hashtags, maar zijn ontwikkeld voor verhandelbare producten of munten. Zo worden cryptocurrency’s ook al voor lange tijd besproken onder cashtags als $BTC (Bitcoin), $ETH (Ethereum) of $DOGE (Dogecoin).

Grafieken bij cashtags

Na een nieuwe update is het mogelijk om bij meerdere cashtags ook een grafiek te weergeven. Zoals in de onderstaande tweet te zien is bij de cashtag van SPY – een ETF die de prijs van de S&P 500 volgt – komt er een grafiek tevoorschijn als je deze opzoekt.

Dit werkt op dit moment nog alleen voor de twee grootste cryptocurrency’s: Bitcoin en Ethereum. Maar er wordt nog steeds doorontwikkeld, waardoor het mogelijk is om de cashtag-functie binnenkort ook kleinere coins als Elon Musks favoriete $DOGE een grafiek te geven.

Cointelegraph ontdekte ook dat er een aantal variaties van Bitcoin mogelijk zijn. Ze checkten ook zoektermen als “$Bitcoin,” “Bitcoin prijs” en “BTC prijs”, welke alle drie de prijsgrafiek van Bitcoin lieten zien. Deze truc werkte ook voor Ethereum, de op één na grootste crypto.

Waarom Robin Hood?

De koersen die tevoorschijn komen na een zoekopdracht lijken van Tradingview te komen, maar bevatten ook een link naar het handelsplatform Robin Hood. Het lijkt daardoor alsof Twitter een samenwerking is aangegaan met deze bedrijven. Echter, weet Cointelegraph ons te vertellen, is hierover niks bekendgemaakt.

Desondanks worden gebruikers toch naar Robinhood gebracht door dit trucje, waarna ze de vraag krijgen om de betreffende coin te kopen. En is dat nou zo eerlijk van het transparante bedrijf?


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.