Twitter wil handel in NFT aanbieden via tweets, wat vindt eigenaar Elon Musk hiervan?

We zijn benieuwd of Elon Musk hier iets mee te maken heeft. Twitter laat gebruikers NFT’s kopen en verkopen. Tweets kunnen meldingen van bepaalde NFT-beurzen weergeven, inclusief een knop om te kopen en verkopen.

Trollen op Twitter

Socialmediaplatform Twitter heeft vrijdag aangekondigd dat het gebruikers in staat zal stellen om NFT’s rechtstreeks te kopen, verkopen en weergeven via tweets, dit doen ze samen met vier grote beurzen.

Net nu je dacht dat je weer veilig politici kon trollen op Twitter zonder lastig gevallen te worden door apen met gouden kroontjes, gooit het socialmediabedrijf roet in je eten.

NFT Tweet Tiles

De nieuwe ontwikkeling wordt door Twitter NFT Tweet Tiles genoemd. Deze toont het artwork van een NFT in een speciaal paneel binnen een tweet en bevat een knop waarmee gebruikers kunnen doorklikken om op de beurs te komen waar de afbeelding wordt aangeboden.

NFT Tweet Tiles is nog niet gelanceerd en er wordt nog volop mee getest. Voor de ontwikkeling werkt Twitter samen met vier beurzen, of NFT-marktplaatsen. Dit zijn:

Magic Eden, deze biedt alleen NFT’s op Solana aan. Rarible, deze biedt NFT’s aan van verschillende blockchains. Daarnaast werkt Twitter ook samen met Dapper Labs van blockchain Flow en Jump.trade. Laatstgenoemde richt zich op de sportwereld.

Gezamenlijk omvatten deze marktplaatsen verschillende blockchain-netwerken, waaronder Ethereum, Solana, Flow, Polygon, Tezos en Immutable X. NFT Tweet Tiles kan dus met al deze blockchains werken, zolang de koop- en verkooplinks afkomstig zijn een van de genoemde beurzen.

NFT’s voor iedereen

Een vertegenwoordiger van Twitter zegt dat de functie momenteel wordt getest met geselecteerde Twitter-gebruikers op iOS en internet. Allene gebruikers die in deze testgroep zitten zien de integratie van de NFT Tweet Tile.

Uiteindelijk wordt deze functie uitgerold voor iedereen, je hoeft dus geen blauw vinkje te hebben om NFT’s te kopen of te verkopen vie Twitter. Daarnaast is het ook niet verplicht om een Twitter Blue premium-abonnement te hebben.

Twitter Blue werd begin dit jaar gelanceerd en als je hier gebruikt van maakt, dan kan je NFT’s laten verifiĆ«ren en gebruiken als profielfoto. Tot nu toe kan dit alleen met NFT’s op Ethereum.

Wil Elon Musk NFT’s op Twitter?

De ontwikkeling van NFT Tweet Tile begon voordat Elon Musk zijn gezicht deze week liet zien op het hoofdkantoor van Twitter. De overname is donderdag afgerond en er zijn geruchten dat Musk grote veranderingen wil doorvoeren, waaronder het personeelsbestand inkorten.

Musk heeft Twitter-topman Parag Agrawal, Chief Financial Officer Ned Segal en hoofd juridische zaken en beleid Vijaya Gadde al ontslagen. Hij beschuldigt hen er van hem en Twitter-investeerders te hebben misleid over het aantal nepaccounts op het socialemediaplatform.

Het tegengaan van nepaccounts en spamberichten is een van zijn belangrijkste speerpunten. Musk heeft geen details gegeven over hoe hij dit allemaal zal bereiken en wie het bedrijf zal leiden.

Hij zei dat hij van plan is om banen te schrappen, waardoor de ongeveer 7.500 medewerkers van Twitter zich zorgen maken over hun toekomst. Hij zei donderdag ook dat hij Twitter niet heeft gekocht om meer geld te verdienen, maar “om te proberen de mensheid te helpen, van wie ik hou”.

Het is afwachten of Elon Musk ook van NFT’s houdt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.