Twitter wordt financiële app: handel in crypto en aandelen is geopend

Afgelopen maand deelde Elon Musk tijdens een conferentie van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley dat hij Twitter wil omtoveren tot de grootste financiële instelling ter wereld. Vandaag zet het platform een verrassende stap in die richting door een samenwerking met eToro aan te kondigen, waardoor Twitteraars kunnen handelen in aandelen en crypto. De uitrol van deze nieuwe feature begint vanaf donderdag 13 april in de applicatie van Elon Musk.

Niet direct op Twitter

Overigens houden gebruikers de financiële assets niet direct aan bij Twitter, maar via het platform van eToro. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om op een “bekijken op eToro” knop te drukken, waar ze vervolgens assets kunnen kopen en verkopen.

“We zijn de afgelopen drie jaar enorm gegroeid en we zien steeds meer van onze gebruikers met elkaar communiceren via Twitter […] Er staat gigantisch goede content op Twitter over de financiële markten. Wij geloven dat deze samenwerking ons kan helpen om een nieuw publiek te bereiken en de merken Twitter en eToro aan elkaar te verbinden”, aldus Yoni Assia, de CEO van eToro.

Volgens Assia is “Fintwit,” of de financiële gemeenschap op Twitter enorm populair. Steeds meer mensen gaan voor het laatste nieuws naar de applicatie van Elon Musk. In december 2022 voegde Twitter ook al zogenaamde $Cashtags toe, waar sinds de start van 2023 ruim 420 miljoen zoekopdrachten naar zijn gedaan.

De volgende stap

Het is inmiddels alom bekend dat de grote missie van Elon Musk is om van Twitter een soort “super-app” te maken. Dat idee is gebaseerd op het Chinese WeChat, een applicatie waar Chinezen terechtkunnen om allerhande zaken te regelen. Van financieel tot het bestellen van boodschappen en het reserveren van hotels.

Elon Musk lijkt met Twitter ook die kant op te willen en deze samenwerking met eToro is wat dat betreft een stap in de juiste richting. Eerder deze week werd al bekend dat Musk de bedrijfsnaam van Twitter had veranderd naar X Corp.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de “super-app” onder de naam “X” door het leven gaat. Enkele weken voordat Musk Twitter overnam stuurde hij er al een tweet uit dat de acquisitie van het social media platform “de ontwikkeling van X in een stroomversnelling plaatst.”

Alleen de tijd kan ons leren of Elon Musk mensen kan overhalen om Twitter voor alles te gebruiken. Vooralsnog is er ook een hoop kritiek op de manier waarop de miljardair met het bedrijf omgaat. De samenwerking met eToro is in ieder geval een interessante nieuwe stap in de reis die Twitter momenteel doormaakt.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.