Uber en Robinhood investeerder: ’99 procent van cryptoprojecten zijn rommel’

Bijna alle crypto-projecten zijn troep, zegt Jason Calacanis. En de 1 procent die geen troep is, kan de wereld veranderen. Calacanis is een vroege investeerder van succesvolle startups zoals Uber en Robinhood.

Harde woorden, of toch een bewuste strategie?

Calacanis steekt zijn mening niet onder stoelen of banken: “Historisch gezien is 99% van de crypto-projecten troep dat wordt gerund door idioten, door ondergemiddelde oprichters of oplichters. De 1 procent die dat niet is, zou de wereld kunnen veranderen. Ik wacht op die 1% die hun product kan leveren zodat ik met hun klanten kan praten. Heb jij klanten?”

Verschillende crypto-projecten happen meteen op de vraag van Calacanis. Zo reageert Lightning Labs: “Ja, we hebben verschillende start-ups die onze techniek gebruiken om echte problemen op te lossen voor echte mensen. Wil graag praten!”

Ook DeFi wordt veelvuldig genoemd in de reacties. Zo wordt onder andere MakerDAO, Compound Finance, Synthetix.io en Loopring genoemd. Als bewijs wordt getoond dat er steeds meer waarde wordt opgeslagen in DeFi-projecten.

En het antwoord van Meltem Demirors van Coinshares is kort: “Bitcoin heeft ongeveer 130 miljoen klanten.”

Zo gaat de lijst met reacties nog wel even verder. Wie weet is Calacanis wel degelijk geïnteresseerd in cryptocurrency projecten, en wil hij op deze manier overtuigd raken van het nut van de verschillende projecten. Bewust of niet, deze strategie lijkt te werken. Inmiddels heeft de investeerder ruim 300 reacties om uit te kiezen. Daar zit vast wel wat moois tussen om in te investeren.

Calacanis is bereid te investeren in bitcoin

Eerder was Calacanis ook negatief over bitcoin. In mei vorig jaar voorspelde de investeerder dat bitcoin naar 500 dollar zou gaan zakken, en daarna misschien wel helemaal waardeloos zou worden. Maar in een recent interview met Anthony Pompliano komt Calacanis daarop terug. Tijdens dat interview vertelde Calacanis dat hij bereid is om 3 procent van zijn vermogen te investeren in bitcoin.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • wat vind ik ?

  99% van alle apps zijn crApps

  99% van alle projecten zijn rommel . (<-punt)

  marketing is mark-e-king en the masses must onboard for the sole reason that they understand even less than the salesforce MAAR de seven magic words doen het altijd goed, wat waren die alweer ?

  blockchain … crypto …. tribe .. community … organic .. decentralized en euhm … is disruption er nog bij of al vervangen door een nieuw leet woord dat exact hetzelfde zegt (meestal niets)

  1 juli 2020