Uitspraak bitcoin ETF uitgesteld tot februari

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) opnieuw uitgesteld. Dat meldt de SEC op haar website.

Niks bijzonders

Dit lag in de lijn der verwachting. Elke aanvraag die bij de SEC binnenkomt hebben een zachte en een harde deadline. De harde deadline, ofwel de maximale bedenktijd die de instantie hiervoor mag nemen, is 240 dagen.

De voorgestelde ETF komt van VanEck en SolidX en is ingediend op 2 juli 2018. Tel daar 240 dagen bij op, en je komt uit op 27 februari 2019. De zachte deadline lag op 29 december.

De twee bedrijven willen een bitcoin-ETF toevoegen aan de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

De SEC zegt zelf: “De Commissie vindt het gepast om een langere termijn aan te houden om de wijziging goed- of af te keuren.”

Bitcoin vergelijkbaar met goud en ruwe olie

Vorige week sprak de SEC met vertegenwoordigers van VanEck, SolidX en CBOE. Ze spraken over de Bitcoin ETF en dat die vergelijkbaar is met ETF’s van grondstoffen zoals goud en ruwe olie.

Investeringsbedrijf VanEck komt wel vaker in het cryptonieuws. Zo zijn ze bezig om handelsproducten met effectenbeurs Nasdaq te ontwikkelen.

Onlangs beweerde SEC-commissaris Hester Peirce, die positief gestemd is als het om crypto gaat, dat een Bitcoin ETF zomaar morgen, maar ook pas over 20 jaar goedgekeurd kan worden.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.