Uitspraak in Ripple (XRP) rechtszaak leidt tot teleurstelling bij SEC

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zijn teleurstelling geuit over het recente vonnis in de rechtszaak tegen Ripple.

Hij doelt hiermee natuurlijk op de uitspraak van rechter Analisa Torres uit New York, die Ripple gedeeltelijk in het gelijk stelde door te oordelen dat de verkoop van XRP aan particuliere klanten geen beleggingsovereenkomst vormde.

Voorzitter teleurgesteld door uitspraak

Gary Gensler’s sprak tijdens een evenement georganiseerd door de National Press Club in Washington D.C. Tijdens zijn toespraak verklaarde de voorzitter van de SEC dat hij, ondanks zijn teleurstelling over de uitspraak met betrekking tot de verkoop aan particuliere klanten, tevreden was met de beslissing van de rechter met betrekking tot de institutionele verkoop van XRP.

Het vonnis volgde meer dan twee jaar nadat de toezichthouder Ripple en haar leidinggevenden aanklaagde wegens het onrechtmatig ophalen van 1,3 miljard dollar door de verkoop van XRP. De SEC noemde dit een niet-geregistreerd effectenaanbod.

‘We zijn blij met die beslissing die het belang erkent van het beschermen van investeerders bij institutionele investeerders. Hoewel we teleurgesteld zijn over wat ze hebben gezegd over particuliere investeerders, kijken we er nog steeds naar en beoordelen we die mening.’

Drie data om tot een schikking te komen

Om nog even bij de rechtszaak te blijven, rechter Analisa Torres heeft de rechtszaak van de SEC tegen Ripple doorverwezen naar rechter Sarah Netburn. Rechter Netburn haalde eerder dit jaar het nieuws nadat ze de SEC had opgedragen om de controversiƫle Hinman-documenten aan Ripple te overhandigen.

Deze documenten betreffen interne communicatie en toespraken met betrekking tot William Hinman, voormalig directeur van de SEC, die in 2018 verklaarde dat Ethereum geen effect is.

Gisteren heeft de rechter beide partijen opgedragen om drie wederzijds geschikte data overeen te komen om een schikkingsbijeenkomst in te plannen, mits ze van mening zijn dat dit een vruchtbare onderneming zou zijn.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.