Crypto’s minen voor UNICEF

Doneren is nog nooit zo makkelijk en goedkoop geweest. Via deze website kan je namelijk gemakkelijk crypto’s minen voor UNICEF. Hieronder lees je hoe het werkt.

Waarom?

Particuliere donaties zijn een belangrijke bron van inkomsten voor organisaties als UNICEF. Steeds minder huishoudens hebben kleingeld paraat liggen wanneer er een collectant langs komt. Wellicht heeft UNICEF daarom een nieuw initiatief gelanceerd om het doneren makkelijker te maken.

Door het initiatief is het nog nooit zo makkelijk (en goedkoop!) geweest om aan een goed doel te doneren. Sinds vorige week is het namelijk mogelijk om de CPU van je computer ‘uit te lenen’ aan UNICEF. Op deze manier gebruikt UNICEF jouw device om Monero te minen. Alle opbrengsten hiervan gaan naar UNICEF.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het super simpel. Sterker nog, je merkt er zelfs niets van. Je computer hoeft er bijvoorbeeld niet trager van te worden.

UNICEF werkt met Coinhive, een mining programma. Organisaties kunnen dit programma installeren op hun website. Door een speciale code leent het programma jouw CPU. Deze bundelen ze met de CPU’s van andere Coinhive gebruikers. Deze gebundelde CPU-kracht wordt gebruikt om Monero te minen.

Wanneer je naar de speciale website van Unicef gaat druk je op ‘start donating’. Als je dit gedaan hebt kan je zelf instellen hoeveel van je CPU je aan unicef wilt ‘lenen’. Kies je bijvoorbeeld voor dertig procent? Dan zal je zelf weinig van het minen merken.

Zonder toestemming minen

De afgelopen maanden is Coinhive vaak negatief in het nieuws geweest. Een aantal websites gebruikte Coinhive om zonder toestemming crypto’s te minen. Dit noemen we ‘crypto jacken’. Vanzelfsprekend heeft dit niet veel goeds gedaan voor het imago van de Coinhive.

Coinhive heeft standaard een zogeheten ‘opt-in’ die websitebezoekers om toestemming voor het minen vraagt. Deze functie is echter vrij gemakkelijk uit te zetten door de websitebeheerder. Op die manier kan een website ongezien cryptocurrencies minen met de pc’s van hun bezoekers.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.