Analyse: stijging van 61 procent? Deze bull flag brengt Uniswap (UNI) naar 39 euro

Is alt season aangebroken? Het regent groene cijfers op BTC Direct. In deze analyse kijken we naar de Uniswap koers in euro’s, en we kunnen alvast verklappen dat we vuurwerk verwachten.

Alle seinen staan op groen voor Uniswap

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek. Er zijn twee dingen die opvallen in deze grafiek die we gaan uitlichten: een bull flag patroon en de MACD. Laatstgenoemde is de indicator die je onder de koersgrafiek ziet.

Bull flag met koersdoel van bijna 40 euro

De bull flag is een patroon die in veel gevallen naar boven uitbreekt. Hoe herken je hem? Eerst zie je een sterke periode van groei, die de stok van de vlag vormt. Hierna een periode waarin de prijs gelijk blijft. Na deze sterke periode van groei zijn er veel mensen die winst hebben gemaakt, en dan is het niet meer dan logisch dat ze ook wat van deze winst willen realiseren en dus wat verkopen. Veel verkoopvolume zorgt ervoor dat de prijs van een coin weer gaat dalen, maar bij een bull flag zijn de bulls nog steeds ‘in controle’. Alle munten die verkocht worden, worden meteen opgekocht en er blijft voldoende koopvolume om de prijs niet te laten zakken.

Na een bepaalde tijd hebben de meeste mensen die winst willen pakken hun munten verkocht en kan de stijging door het hoge koopvolume voortzetten. Het koersdoel kan je bepalen door de lengte van de stok van de vlag te pakken en deze boven het punt van uitbreken te plaatsen.

Op dit moment lijkt deze formatie inderdaad uit te breken naar de bovenkant. De koers test de bovenkant van de bull flag die eerder een weerstand was. Wordt het koersdoel behaald? Dan kunnen we de komende weken een all-time high van Uniswap verwachten. Daarvoor moet UNI eerst twee belangrijke weerstanden overbruggen op 29 en 35,91 euro.

MACD-indicator kleurt groen

Iets anders dat opvalt voor Uniswap is dat de MACD-indicator van rood naar groen springt. Vaak blijft de indicator daarna ook een tijdje groen, wat mooi uitkomt bij het patroon van de bull flag. De laatste keer dat deze indicator op groen sprong, bleef deze voor meer dan 3 weken groen en zagen we in deze periode een flinke groei. Voor Uniswap ziet de korte termijn er dus erg rooskleurig uit, maar houd er rekening mee dat alles in de wereld van cryptocurrency snel kan omslaan en dat niemand zeker kan weten wat er met de koers gaat gebeuren.

Je eerste 10 euro Uniswap krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder Uniswap. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?

Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.