Categorieën: Exchanges

Uniswap deelt ‘stimuluscheck’ uit van 1.200 dollar aan alle gebruikers

Uniswap bracht op 16 september een governance-token uit met de naam UNI. Iedereen die vóór 1 september een ethereum adres had dat was gekoppeld aan Uniswap, kreeg 400 UNI.

Ten tijde van de giveaway was UNI ruim 3 dollar waard. Op dat moment ontvingen alle gebruikers dus 1.200 dollar, wat toevallig ongeveer hetzelfde is als de Amerikaanse stimuluscheck. Dat viel ook Ryan Watkins op, onderzoeker bij Messari.

Wat is UNI en waarom heeft Uniswap een governance token?

Uniswap is een van de grootste gedecentraliseerde cryptobeurzen. Begin september kwam Uniswap nog in het nieuws door een hoger handelsvolume te hebben dan Coinbase Pro. Opvallend, want Coinbase Pro is de op twee na grootste cryptobeurs ter wereld.

Een governance-token zoals UNI voor een gedecentraliseerd protocol zoals Uniswap kan verschillende voordelen bieden. Er zijn twee belangrijke voordelen; het maakt het mogelijk dat het protocol wordt geleid door het publiek en verzekert de stabiliteit van het project door middel van toegekende tokens.

Wanneer een project draait om een ​​governance-token, kunnen houders van de tokens stemmen over mogelijke gebeurtenissen die het traject van het protocol kunnen veranderen. Een governance-token geeft het publiek de autoriteit om de richting van het project vast te stellen.

Of in de woorden van het team van Uniswap:

“Uniswap heeft bewezen dat de markt geschikt is voor een sterk gedecentraliseerde financiële infrastructuur met een platform dat onafhankelijk kan gedijen.”

Uniswap werkt op het protocol van Ethereum. Volgens gegevens van Cryptofees.info zijn Uniswap-transacties dagelijks verantwoordelijk voor meer dan  1 miljoen dollar aan transactiekosten.

Zelf verwerkt het Ethereum netwerk 4,25 miljoen dollar aan transactiekosten per dag. Dit betekent dat alleen Uniswap al verantwoordelijk is voor bijna 25 procent van alle transactiekosten op het Ethereum netwerk.

Binnen vijf uur op grote beurzen

Opvallend is dat de nieuwe UNI-token ook snel wordt gelist op reguliere beurzen. Binnen vijf uur na de lancering hadden Binance, Coinbase Pro en FTX de nieuwe munt al UNI gelist.

Het listen van UNI op Coinbase Pro valt niet bij iedereen in goede aarde. Gebruiker Paolo reageert op bovenstaande tweet: ‘Ik zie dat jullie alle standaarden laten vallen die jullie ooit hebben gehad. Als dat al geen bearish teken is, wat dan wel?’

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency en wil honderden miljoenen besparen

De cryptocurrency van JPMorgan Chase, JPM Coin, wordt deze week voor het eerst commercieel gebruikt.…

33 minuten geleden

Davy Stevens van BTC Direct bij Follow Your Wind: Is bitcoin de slimme bescherming tegen inflatie en geldontwaarding?

Davy Stevens is de CEO van BTC Direct en is vandaag te gast bij de…

3 uur geleden

Bitcoin neemt Ethereum over, nu op zesde plek

Wrapped Bitcoin (WBTC) bereikte vandaag een nieuw record in marktkapitalisatie en aantal tokens. Wat is…

5 uur geleden

Ripple overweegt verhuizing naar Engeland of Singapore vanwege regelgeving

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, prijst de cryptocurrency regelgeving in Engeland en Singapore. Volgens…

5 uur geleden

Bitcoin is bijna 12 jaar, David Hasselhoff en Charlie Sheen vieren feest

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto zijn bitcoin whitepaper genaamd Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic…

20 uur geleden

Tesla, Amazon en Apple aandelen koop je vanaf nu met cryptocurrency

Via cryptocurrency derivatenbeurs FTX is het nu ook mogelijk om te handelen in stukjes aandelen.…

23 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!