Categories: Blockchain

Tim Draper haalt voor Unstoppable Domains 4 miljoen dollar op

Een nieuwe financieringsronde van Unstoppable Domains heeft 4 miljoen dollar opgeleverd. Het doel is om een een register voor domeinnamen op de blockchain te bouwen. En dit moet er weer voor zorgen dat het internet zich beter kan wapenen tegen censuur.

Grote investeerders

Draper Associates begeleidt de investeringsronde en ze hebben grote bedragen binnengehaald bij onder andere Boost VC, de Ethereum Foundation en de Zilliqa Foundation.

Tim Draper, een managing partner van Draper Associates, zegt hierover: ’Door domeinnamen te decentraliseren, heeft Unstoppable Domains de potentie om de vrijheid van meningsuiting over de hele wereld te verspreiden. Domeinen worden vastgelegd op de blockchain en niemand anders kan hier zomaar controle over krijgen!’

Nieuwe extensie

Er wordt ook een nieuwe extensie gebruikt. Dus stel dat je een nieuw domein wil registreren, dan komt hier niet. com of .nl achter te staan. Met Unstoppable Domains kunnen gebruikers zich registreren voor de .zil-domeinextensie. Alle aangesloten websites kunnen gebruikmaken van decentrale gegevensopslag: InterPlanetary File System.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe domeinnamen ook gebruikt kunnen worden om reguliere crypto ontvangstadressen te vervangen. Hierdoor kunnen gebruikers hun .zil-domeinnaam gebruiken voor het ontvangen van inkomende bitcoin.

In de praktijk zou dat zo kunnen werken: In plaats van je ontvangstadres te delen, die bestaat uit een reeks letters en cijfers, kan een gebruiker het voorbeeldadres www.mywallet.zil delen om crypto op te ontvangen.

Hele grote markt

“Er zijn meer dan 350 miljoen traditionele domeinen geregistreerd”, zegt Matthew Gould, bestuursvoorzitter van Unstoppable Domains, “en ze zijn meer dan 20 miljard dollar waard. Maar deze worden bijna alleen maar gebruikt door bedrijven. Iedereen heeft een blockchain-domein nodig omdat het het eenvoudiger maakt om cryptocurrency te ontvangen. We denken dat er meer dan 2 miljard blockchain-domeinen kunnen zijn.”

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Regulering

NASDAQ over marktmanipulatie: ‘Iedereen praat nu over regulering van bitcoin en cryptocurrency’

De tweede dag van Blockchain Expo Europe is nog steeds in volle gang. Vanmiddag om drie uur sprak Tony Sio…

10 uur ago
  • Blockchain

Pilot Porsche op Ethereum blockchain om herkomst materialen te traceren

Ook op de tweede dag van de Blockchain Expo Europe in Amsterdam zijn wij weer aanwezig. Er zijn veel keynotes…

14 uur ago
  • Overige Altcoins

Xfers uit Singapore gaat blockchain Zilliqa gebruiken

Zilliqa ken je misschien van de gelijknamige coin, maar het is ook een publiek blockchainplatform. The Business Times meldt dat…

17 uur ago
  • Wallet

Maak je eigen tokens met de Guarda wallet

De Blockchain Expo Europe in Amsterdam is in volle gang. Er zijn veel sprekers en cryptobedrijven van over de hele…

1 dag ago
  • Blockchain

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, over hoe zij blockchain gebruiken.…

2 dagen ago
  • Bitcoin

Na Android is lightning wallet Breez nu ook beschikbaar voor iPhone

Met de wallet van Breez beheer je je eigen bitcoin en lightning coins. De app was al beschikbaar voor Android…

2 dagen ago