Associated Press publiceert Amerikaanse verkiezingen op EOS blockchain, met hulp van Chainlink

De resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen op de EOS-blockchain worden gepubliceerd, aldus een aankondiging van Everipedia.

Hoe werkt het en wie doen er aan mee

The Associated Press, een persbureau dat stemmen telt en winnaars uitroept voor meer dan 7.000 verkiezingsraces, werkt samen met Everipedia om verkiezingsresultaten op EOS te publiceren. Ze zullen ook gebruik maken van de op Chainlink gebaseerde Oracle-service van Everipedia om ervoor te zorgen dat stemdata nauwkeurig worden verwerkt.

Deze benadering van het tellen van stemmen is niet volledig decentraal want de Associated Press zal nog steeds zelf stemmen tellen.

Onveranderlijk en toegankelijke data

Everipedia heeft alleen toegang tot die gegevens via de API van de nieuwsorganisatie. De blockchain zorgt er echter voor dat de verkiezingsdata onveranderlijk en toegankelijk zijn. Die gegevens kunnen eventueel worden gebruikt in voorspellingsmarkten, suggereert Everipedia, waardoor gebruikers kunnen wedden op verkiezingsresultaten. Want, waarom ook niet.

Everipedia zal niet alle gegevens over de verkiezing publiceren. Niet alle races worden ook op de verkiezingsdag (3 november 2020) georganiseerd, wat betekent dat het project niet in staat zal zijn om volledige stemtotalen te publiceren.

Blockchain en verkiezingen

Omdat het tellen van stemmen slechts één stap in het verkiezingsproces is, wordt in dit geval minimaal gebruik gemaakt van blockchaintechnologie.

Andere stemprojecten maken gedurende het hele proces gebruik van blockchain. Verschillende Amerikaanse staten hebben Voatz, een op blockchain gebaseerde stemapp, getest als een manier om elektronisch stemmen af ​​te handelen. Sierra Leone, Rusland en Estland hebben ook getest met stemmen op basis van blockchain. In die gevallen behandelt de blockchain doorgaans de registratie van gebruikers en het indienen van stemmen, en niet alleen de openbaar beschikbare resultaten van de verkiezingen.

Toch is de schaal waar Associated Press aan werkt belangrijk. Het feit dat een van de grootste nieuwsorganisaties van de Verenigde Staten ervoor heeft gekozen om überhaupt met blockchain te werken, is opmerkelijk. Vooral bij deze verkiezingen, waarbij een herverkiezing van Donald Trump of een verkiezing van Joe Biden ontzettend gevoelig ligt.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.