Gebruik crypto USDC met Apple Pay voor iPhone

Circle heeft aangekondigd dat Apple cryptobetalingen toestaat mits er betaald wordt met USDC. Deze stablecoin is gekoppeld aan de waarde van de dollar en wordt uitgebracht door Circle.

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is een app voor de iPhone, waarmee gebruikers hun bankrekeningen, creditcards en digitale betaalwijzen kunnen onderbrengen. Als het Apple Pay logo ergens vermeld staat, kan je met de app betalen. Dit zie je steeds meer op websites, apps en in fysieke winkels.

Verkopers die USDC accepteren, kunnen dit nu doen met behulp van Apple Pay. Het is nu mogelijk om te communiceren met Apple Pay voor verkopers die openstaan ​​voor het accepteren van de stablecoin van Circle.

Groei vanwege Apple Pay en Circle

Circle schrijft in het persbericht:

‘NFT-marktplaatsen, crypto-gaming, crypto-uitwisselingen, crypto-wallets en aanbieders van grensoverschrijdende geldovermakingen kunnen hun bedrijf helpen groeien door afrekenen eenvoudig te maken met Apple Pay en Circle.’

Circle hamert op inclusie zonder uitsluiting. Het is dan ook bedoeld om cryptobedrijven en mensen die geen crypto gebruiken samen te brengen.

‘De toevoeging zal crypto-native bedrijven helpen door het gemakkelijker te maken om betalingen te accepteren, zonder klanten uit te sluiten die geen crypto gebruiken. Bovendien kunnen traditionele bedrijven ook profiteren van deze verbetering om meer retailbetalingen over te hevelen naar digitale valuta.’

Zowel voor fiat- als cryptobedrijven

Abhishek Sandhir, de productdirecteur bij Circle:

‘Apple Pay is een veiligere en snellere manier om te betalen met de Safari-browser en in apps, omdat klanten niet langer een account hoeven aan te maken of lange formulieren hoeven in te vullen.’

De samenwerking tussen Circle en Apple zal ten goede komen aan crypto-native bedrijven, die zich eerder alleen bezighielden met digitale activa. Dankzij Circle kunnen zij ook gebruik maken van het betalingsplatform van Apple Pay te benutten. Het zal ook dienen als betalingsgateway voor fiat-gebruikers die willen experimenteren met cryptocurrency-betalingen.

Verkopers die aan de vereisten voldoen, kunnen een gratis Circle-account openen en worden toegevoegd aan een Apple-ontwikkelaarsaccount. Daarnaast zegt Circle dat deze functie in de toekomst wordt uitgebreid.

Bitcoin en Ethereum versimpelen

Met deze uitbreiding willen ze verkopers in staat stellen om betalingen in crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum te accepteren. Er zijn natuurlijk al winkels die crypto accepteren, maar als dit via Apple Pay kan, dan maakt dat het voor iedereen een stuk makkelijker.

Bitcoin en Ethereum staan bekend om hun complexe apps en oplossingen. Veelal wordt iets ontwikkeld vanuit het oogpunt van een techneut, en niet de eindgebruiker. Laat dat nou net zijn waar Apple goed in is.

Gebruikservaring van Apple

Misschien is dat ook juist goed. Op de achtergrond kan Bitcoin, het Lightning Network of wellicht Ethereum draaien, maar aan de voorkant merkt de gebruiker er niets van. Ze zien een Apple-product, drukken twee keer op het knopje aan de zijkant van hun telefoon, hun gezicht wordt herkend en de betaling uitgevoerd.

Net als crypto-app BLOX; elke crypto heeft een moeilijk verhaal, en traden kan met veel toeters en bellen, maar velen willen gewoon een duidelijke en simpele manier om crypto te kopen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.