Dit is waarom USDC weer richting 1 dollar waarde stijgt, ondanks problemen SVB

USDC is weer bijna 1 dollar. Vorige week zakte de stablecoin naar een waarde van 0,90 dollar nadat bekend werd dat Silicon Valley Bank zou omvallen, en dat Circle een flink deel van hun vermogen bij deze bank had gestald.

Koers USDC bijna 1 dollar

Maar dit weekend werd bekend dat de deposito’s van de klanten van Silicon Valley Bank veilig zijn. De Amerikaanse overheid staat hier garant voor. Dat betekent dus ook dat het geld van Circle, uitgever van stablecoin USDC, veilig is.

Dit nieuws had direct effect op de koers van Circle’s USDC. Deze beweegt weer richting de voor hun zo heilige 1 dollar.

Amerikaanse overheid redt bank

Gisteravond kondigden Amerikaanse toezichthouders noodmaatregelen aan om te zorgen dat er niet meer dominostenen vallen als gevolg van het faillissement de bank.

De aankondiging werd gezamenlijk ondertekend door de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corp., Martin Gruenberg.

‘Vandaag nemen we doortastende maatregelen om de Amerikaanse economie te beschermen door het vertrouwen van het publiek in ons banksysteem te versterken.’

Toegang tot geld

Volgens de verklaring zullen klanten van SBV vanaf vandaag weer toegang hebben tot hun geld.

‘Om Amerikaanse bedrijven en huishoudens te ondersteunen, heeft de Federal Reserve Board zondag aangekondigd dat het extra financiering beschikbaar zal stellen aan in aanmerking komende instellingen voor deposito’s om ervoor te zorgen dat banken in staat zijn om aan de behoeften van al hun deposanten te voldoen.’

Circle lijkt veilig

Dit moet voor Jeremy Allaire vast voelen alsof er een last van zijn schouders is gevallen. De directeur van Circle tweette dat zijn bedrijf gesterkt is door de inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve om de risico’s van het fractionele banksysteem aan te pakken.

Hij deelde een reeks tweets, een heel draadje om het vertrouwen van investeerders terug te winnen. Hierin zei hij onder andere dat Circle zou vertrouwen op BNY Mellon om het proces van nieuwe USDC en inwisselen te vergemakkelijken.

We zijn benieuwd wat de koersen van niet alleen crypto, maar ook van de aandelenmarkten doen als de VS vandaag wakker wordt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.