USDD volgt UST en koppelt zich los van de dollar

Terwijl iedereen nog aan het wennen is aan de grote val van UST, begint ook USDD – de stablecoin van Tron DAO – te dalen. Deze Decentralized Autonomous Organisation (DAO) zet 700 miljoen dollar in om de prijs omhoog te krikken.

USDD naar 0,94 dollar

Terwijl de markt nog niet volledig hersteld is van de val van TerraUSD (UST), vertoont Decentralised USD (USDD) zorgwekkende koersschommelingen. Inmiddels is de prijs al gedaald naar 0,94 dollar; 6 dollarcent onder het streefdoel.

Zonder TRX maar 73% gedekt

Twitteraar Resdegen meldde dat – kijkend naar de onderliggende waarde van USDD – maar 92% van de coin gedekt is. Dit betekent dat de waarde van de coin hoger uitviel van de daadwerkelijke waarde. Hierdoor kon de munt zakken.

Sterker nog: Resdegen meldt dat de stablecoin maar voor 73% gedekt is als je het onderpand in Tron weghaalt. Het is maar de vraag of het een goede optie is om TRX als onderpand te gebruiken. De coin van Tron heeft de afgelopen 24 uur een flinke daling gehad van bijna 17%

In een reactie op de “extreme marktomstandigheden”, kondigde de Tron DAO aan dat het voor 700 miljoen USD Coin (USDC) – een andere stablecoin – heeft ontvangen als onderpand voor USDD.

Het leek al verdacht veel op Terra USD

In een artikel van twee maanden geleden omschreef BTC Direct al dat de plannen van Tron DAO erg veel leken op die van Terra LUNA.

Beiden waren van plan om een decentrale stablecoin te lanceren. Tron DAO wilde net als Do Kwon, de oprichter van Terra, een decentrale stablecoin met exact dezelfde onderliggende waarde; 10 miljard dollar.

Het enige speciale aan USDD leek in eerste oogopslag dat het gedoopt wordt tot een stablecoin 3.0, “evoluerend van de Stablecoin 1.0 en 2.0 tijdperken.” Dit wist Justin Sun (de oprichter van Tron) wel erg mooi te verwoorden in een openlijk statement op zijn website.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.