Van alle hardware wallets, waarom een Nano S Plus aanschaffen?

Er kwam onlangs een nieuwe wallet op de markt; de Nano S Plus. Deze wallet is de zoveelste in een jungle van hardware wallets. Waarom zijn er mensen die voor deze kiezen, in tegenstelling tot andere wallets?

Software- en hardware wallets

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden waarom mensen überhaupt een hardware wallet kopen. Er zijn twee verschillende wallets; hardware- en software wallets. Op een software wallet worden je crypto’s online opgeslagen, en op een hardware wallet vindt deze opslag offline plaats. Hierdoor kunnen hackers er simpelweg niet bij.

Een hardware wallet is een fysiek instrument, wat meestal lijkt op een USB-stick. Je kan het vasthouden. In tegenstelling tot een software wallet, die je in een app of op een exchange vindt. Een Nano S Plus is daarom een populaire keuze voor mensen die het risico van een software wallet te groot vinden.

Op deze manier heb je ook je eigen private key in handen. Het is niet voor niets dat mensen zeggen: ‘not your keys, not your coins’.

Groot scherm en geheugen

Wallets hebben allemaal hun eigen kenmerken en kwaliteiten en elk nieuw apparaat heeft weer voordelen ten opzichte van hun voorganger. De Nano S Plus heeft bijvoorbeeld een groter en helderder scherm dan zijn voorganger; de Nano S.

Daarnaast heeft de wallet een groot geheugen, waardoor er veel applicaties op kunnen. Dit laatste is een van de grootste verbeteringen ten opzichte van de ‘normale’ Nano S.

Prijs kwaliteit

Als je op zoek gaat naar een wallet, is prijs/kwaliteit erg belangrijk. Je wil natuurlijk een wallet die bij je past, en die de coins ondersteunt die jij wilt. De Nano S Plus is een gloednieuwe wallet, maar dat is niet terug te zien in de prijs. Hij is namelijk al beschikbaar voor een prijs van 79 euro (0,00209BTC). Waarom is dat niet veel?

Het kan dat je nog nooit hebt gehoord van ‘Nano’, en je wilt natuurlijk wel een merk dat betrouwbaar voelt. Dit is begrijpelijk, en daarom is het noemenswaardig dat de Nano S Plus ontworpen is door Ledger. Deze naam komt je misschien wat bekender voor, want dit is het grootste hardware wallet merk ter wereld!

Staking en NFT-beheer

Dat heeft voordelen, aangezien Ledger er om bekend staat dat de software altijd doorontwikkeld wordt. Je kan nu al erg veel verschillende coins kwijt (meer dan 5500!) en het heeft veel extra functies zoals staking en NFT beheer. Daarnaast kan je crypto makkelijk kopen of verkopen vanuit de applicatie (Ledger Live) via BTC Direct.

Wil jij meer informatie over de Nano S Plus? Dan kan je terecht in de webshop van BTC Direct. De medewerkers staan je graag te hulp om jou van de informatie te voorzien die voor jou belangrijk is.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Spot de spelfout: Op een software wallet worden je crypto’s offline opgeslagen, en op een hardware wallet vindt deze opslag offline plaats.

    Verder is dut niet echt een nuttig artikel, maar slechts slim uitgevoerde affiliate marketing.

    26 april 2022