Vandaag 100 miljoen euro handelsvolume Shiba Inu, wat betekent dit?

Cryptocurrency Shiba Inu heeft volgens verschillende bronnen een handelsvolume van 100 miljoen euro behaald in de afgelopen 24 uur. Shiba Inu kan wel wat goed nieuws gebruiken, de koers kan al het geweld op de cryptomarkt namelijk niet bijbenen. Maar is dit wel goed nieuws?

Wat is handelsvolume van Shiba Inu?

Allereerst, wat is handelsvolume? Dit verwijst naar de totale hoeveelheid cryptovaluta die wordt verhandeld binnen een bepaalde periode, in dit geval een etmaal. Het handelsvolume kan worden uitgedrukt in crypto zoals Bitcoin of Shiba Inu, maar dat is voor de meesten veel te abstract.

Stel dat we het handelsvolume in Thaise BAT zouden uitdrukken, dan is het getalletje ongetwijfeld hoog, maar zonder context is het alleen een getal met veel nullen, maar heb je geen idee of dit veel of weinig is (uitgesloten van dit voorbeeld: alle Nederlandsers die net in Thailand zijn geweest). Daarom spreken wij over euro’s en soms dollars, zodat je een referentiekader hebt.

Verschil tussen hoog en laag handelsvolume

Het handelsvolume is een belangrijke maatstaf voor de liquiditeit en populariteit van een cryptovaluta. Een hoog handelsvolume suggereert dat er veel vraag en activiteit is rondom een specifieke cryptovaluta.

Aan de andere kant kan een laag handelsvolume wijzen op een gebrek aan interesse of liquiditeit in de markt, waardoor het moeilijker kan zijn om grote transacties uit te voeren zonder grote prijsschommelingen te veroorzaken.

100 miljoen euro Shiba Inu, is dat veel?

De rode lijn hieronder is de koers van Shiba Inu, de grijze massa onderin staat voor het handelsvolume. Nu kunnen we wat context geven. Hoewel 100 miljoen euro altijd lekker bekt, is het eigenlijk vrij weinig vergeleken met de voorgaande 90 dagen.

Bron: Coingecko

We hadden nog verder kunnen uitzoomen, maar dan was het handelsvolume van vandaag nauwelijks zichtbaar. Daarom stellen we nogmaals de vraag: wat heb je aan deze informatie?

Handelsvolume vertelt een deel van het verhaal

Handelsvolume wordt vaak gebruikt in combinatie met andere indicatoren en statistieken om inzicht te krijgen in de marktdynamiek en trends. Het kan bijvoorbeeld worden vergeleken met historische gegevens om de handelsactiviteit in de loop van de tijd te analyseren, of worden gebruikt in technische analyses om handelsbeslissingen te ondersteunen.

En ook goed om te onthouden, op verzamelwebsites zoals Coinmarketcap, Coingecko en Coincodex vind je het handelsvolume van alle crypto’s, maar zij halen hun data bij de grote beurzen vandaan. Het is maar de vraag hoe accuraat dit is, want je moet vertrouwen op de beurzen, en er wordt ook buiten de beurzen om gehandeld.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.