Categories: Bitcoin nieuws

Vandaag wordt bekend wie Satoshi is, ofwel de bedenker van bitcoin

**Update 15 mei** De teller staat inmiddels op 0. Het bleek een marketingstunt te zijn van een nieuwsplatform. Een YouTubevideo verscheen en aan het aantal likes (of eerder, dislikes) te zien is de community er niet zo blij mee. Bekijk hieronder de video die vrij werd gegeven.

Vorige week begon een timer af te tellen op gotsatoshi.com. De website belooft antwoord te geven op de vraag: Where in the world is Satoshi? De timer loopt vanmiddag om 17:50 af. Krijgen we echt nieuws? Of is het een marketingstunt?

De timing is echt heel goed, de stijgende bitcoin koers krijgt volop aandacht en Consensus 2019 is bezig. Wil je de timer zelf in de gaten houden? Ga dan naar gotsatoshi.com.

Huh Satoshi? Waarom wil ik dat weten?

Satoshi Nakamoto is de schuilnaam van de bedenker van bitcoin. Niemand weet wie hij of zij is. Maar het internet heeft niet stilgezeten. Al tien jaar lang draait de geruchtenmolen op volle toeren. Verschillende namen circuleren op forums zoals Bitcointalk en Reddit.

Nick Szabo

Al voor bitcoin bestond, publiceerde Nick Szabo een concept voor een soort bitcoin. Dat was al in de jaren negentig. Zijn munt noemde hij Bit Gold. De schrijfstijl van Nick Szabo lijkt erg veel op die van Satoshi, aldus onderzoekers. Szabo heeft meerdere malen ontkent dat hij de bedenker van bitcoin is.

Meer weten over de geschiedenis van blockchain en bitcoin?

Lees hier meer

Hal Finney

Begin 2009 stuurde Satoshi 10 bitcoins naar Hal Finney. Hal Finney was hiermee de eerste persoon die via een directe transactie bitcoin ontving. Vanwege zijn betrokkenheid in de begintijd van bitcoin denken veel mensen dat Hal Finney in werkelijkheid Satoshi is. Maar we zullen er helaas nooit achterkomen. Hij is namelijk op 28 augustus 2014 overleden vanwege de spierziekte ALS.

Craig Wright

Eind 2015 dook er nog een ‘Satoshi’ op. De Australische zakenman Craig Wright verschijnt in de media. Hij zegt openlijk tegen de wereld dat hij dé Satoshi Nakamoto van bitcoin is.  De enige manier om dat te bewijzen is door bitcoins uit het oudste ontvangstadres te halen. Maar daar kon Craig helaas geen bewijs voor leveren. Maar het is onwaarschijnlijk dat de man die zichzelf al Nakamoto noemt, en verantwoordelijk is voor de hardfork Bitcoin SV (Satoshi’s Vision), een timer op een website gebruikt om nogmaals te zeggen dat hij Satoshi is.

Je kan je ook inschrijven zodat je de website niet constant hoeft te refreshen. Je krijgt dan deze adresgegevens te zien:

Got Satoshi?
3110 P2P Drive
Hutontherock, The Sea 132009

Wij kijken reikhalzend uit naar de onthulling om 17:50 uur. Hopelijk is het geen flauwe marketingstunt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Verdieping: Volkskrant schrijft dat bitcoin gedoemd is een volatiele munt te blijven

Gisteren publiceerde de Volkskrant een opiniestuk van Peter de Waard over bitcoin. In de rubriek…

6 uur ago

Vanaf mei gaat het snel: ‘De bitcoin block halving is niet ingeprijsd’

Gisteren was Alex Adelman te gast bij CNN, hij is de directeur van bitcoinbedrijf Lolli.…

7 uur ago

UEFA scoort: meer dan 1 miljoen tickets voor EK 2020 verkocht via blockchain

De meest bekende toepassing van blockchain is het transactiegrootboek van bitcoin. Maar je kan ook…

1 dag ago

Bitcoin nog vóór mei naar all time high van 25.500 dollar, volgens deze indicator

Dat was even schrikken, in het weekend is de bitcoin koers met ruim 9 procent…

1 dag ago

Koers altcoins herstellen van bloedbad, analyse Tezos, Chainlink, Ripple (XRP) en Ethereum

Wat een bloedbad afgelopen weekend. Bitcoin ging omlaag en vrijwel alle altcoins reageerden door soms…

1 dag ago

Max Keiser verhoogt koersdoelstelling naar 400.000 dollar per bitcoin

Crypto belegger Max Keiser was te gast bij de show van complotdenker Alex Jones, de…

2 dagen ago