Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt geluk, want het gaat lekker met VET de afgelopen dagen. Blijft deze trend voortzetten? Speciaal voor deze gelegenheid een technische analyse over VeChain!

Uitgebroken uit driehoek

Afgelopen dinsdag is de koers van VeChain uit een driehoek gebroken. Het koersdoel van zo’n driehoek is even groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat de prijs met ongeveer 30 procent kan stijgen, tot 0,019 euro (0,022 dollar).

Dat zie je op de grafiek hieronder terug, het doel is nog niet helemaal gehaald. Je kijkt naar de koers van VET van juni tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

VeChain kan nog hoger mikken

Maar 0,019 euro hoeft niet het einddoel te zijn voor VeChain. Op dagniveau zien we namelijk iets wat verdacht veel op een bull flag lijkt. En in dat geval is het koersdoel zelfs nog hoger. De koers kan dan met 61,7 procent stijgen tot 0,024 euro (0,028 dollar). De koers is al uitgebroken, dus er is nog genoeg ruimte om te groeien.

Je herkent een bull flag zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Stijgende lijn

Het gaat sowieso al maanden goed met de prijs van VeChain, sinds het dieptepunt in maart bevindt de koers zich in een stijgende lijn. Dat zie je op de grafiek hieronder goed terug, elke candle op de grafiek stelt nu vier uur voor.

De lijn onder de koers is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 candles, ofwel de 200 moving average. Deze lijn wordt in de technische analyse vaak gebruikt als een ondersteuning of weerstand. Tot nu toe is de 200 moving average al maandenlang een sterke steun. Ook al maakt de prijs af en toe een dip, uiteindelijk komt VeChain er sterker uit.

Wat gaat VeChain de komende dagen doen?

Over het algemeen ziet het er dus goed uit voor VET. Maar we houden met alles rekening, dus beschrijven we twee scenario’s, bullish (positief) en bearish (negatief). Elke candle op de grafiek hieronder stelt vier uur voor.

Bullish
De prijs lijkt nu wat weerstand te vinden op 0,016 euro (0,019 dollar), de oranje lijn op de grafiek. Breekt VeChain daar doorheen? Dan is 0,019 euro (0,022 dollar) het eerste doel, het koersdoel van de driehoek. Daarna volgt het koersdoel van de bull flag op 0,024 euro (0,028 dollar). Beide prijzen zijn aangegeven met de groene lijnen op de grafiek.

Bearish
Maar wat als VET in waarde zakt? Dan kan de koers eerst ondersteuning vinden op de blauwe dalende trendlijn, op ongeveer 0,014 euro (0,017 dollar). Als de koers verder zakt, dan vormt de onderkant van de driehoek een ondersteuning, op 0,013 euro (0,015 dollar). Dat is de rode lijn op de grafiek.

VeChain koop je met BLOX

Ook enthousiast geworden over VeChain? Download dan de app BLOX om te handelen in VET! BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar jouw bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.