White hat hackers en HKN op blockchain VeChain

Bug bounty platform HackenProof en hun bijbehorende ERC20-token HKN, zijn overgestapt op de blockchain van VeChainThor.

Hacken voor het goede doel

HackenProof is een collectief van ongeveer tweeduizend hackers. Zij noemen zichzelf white hat hackers. Een white hat hacker wordt soms ook wel een ethische hacker genoemd. Hun intenties zijn goed, zij gaan namelijk op zoek naar beveiliggingslekken in software. Een white hat hacker heeft toestemming van de eigenaar van de website, de webwinkel of het computersysteem om een datalek op te sporen. HackenProof bestaat dan ook voornamelijk uit cybersecurityspecialisten.

Volgens de Deloitte 2019 Global Blockchain Survey (pdf) zijn cyberveiligheidsrisico’s belangrijke hindernissen voor de wereldwijde acceptatie van blockchain en cryptocurrency-technologie. Er is dus zeker vraag naar de diensten van HackenProof.

Hacken op het hoogste niveau

HackenProof legt hun partnerschap met VeChain uit in een uitgebreid post op Medium.

In de afgelopen twee jaar heeft het Hackenproof Bug Bounty Platform van het Hacken-team meer dan 200 bedrijven en projecten beschermd. Dat doen we met een team van white hat hackers van wereldklasse. Partijen zoals het Amerikaanse ministerie van Defensie, AirAsia en TradingView behoren tot onze kring. Wij zijn ook de enige cybersecuritypartner van de Data Accountability & Transparency Alliance (DATA).

DATA is een alliantie mede opgericht door Coinmarketcap.com. Deze groep bestaat uit 23 belangrijke cryptocurrency exchanges en Hacken hangt daar als strategische beveiligingspartner boven.

Keuze gevallen op VeChain

Het Hacken-team zegt dat veel projecten besluiten hun eigen blockchain te bouwen. Maar door een gebrek aan kundige developers kan dit leiden tot een enorm aantal hackaanvallen omdat de beveiligingsprotocollen niet sterk genoeg zijn. Het bedrijf zegt dat ze voor VeChainThor hebben gekozen vanwege de superieure beveiliging, technologie en het groeiende ecosysteem van real-world verkopers.

Alle blockchain-gerelateerde bewerkingen, inclusief transacties, opslag, smart contractontwikkelingen en token minting, zullen allemaal worden gedaan op de VeChainThor blockchain.

DNV GL, PWC, Deloitte en vele andere bedrijven werken actief samen met VeChain bij het streven naar massale acceptatie van blockchain. Wij hebben hetzelfde doel. En het helpt als bedrijven van dat kaliber, waar professionaliteit en betrouwbaarheid belangrijk zijn, hun naam hieraan verbinden.

De keuze voor VeChain is achteraf gezien helemaal niet verrassend. Hacken was een beveiligingsauditor van het VeChainThor blockchain-protocol. Ook hebben delen van het kernteam van Hacken en van VeChain gewerkt bij Deloitte en PwC, ze kennen elkaar dus al langer. Zelf zeggen ze hierover dat ze hierdoor dezelfde waarden en ethische principes delen.

De token HKN bestaat sinds januari 2018. Toen was één HKN meer dan 7 dollar waard. De huidige waarde is 23 dollarcent volgens Coinmarketcap.com. HKN wordt verhandelt op beurs KuCoin, maar daar heb je wel bitcoin of ether voor nodig. Wil je HKN? Koop dan eerst bitcoin of ether.

Koop Bitcoin en Ether


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.