vechain

Koers VeChain stijgt 37 procent na nieuws samenwerking supermarktketen Walmart China

De waarde van VET (VeChain) is vannacht explosief gestegen, en dat heeft allemaal te maken met de aangekondigde samenwerking met Walmart. Volgens CoinMarktCap is de waardevermeerdering liefst 37 procent!

Imago rondom voedselveiligheid verbeteren

Walmart in China heeft dus aangekondigd aan een blockchainplatform te werken om de traceerbaarheid en de voedselveiligheid van haar producten te verbeteren. Dat is ook wel nodig, de Chinese tak van de Amerikaanse supermarktketen staat niet echt bekend om het nauw volgen van de regels rondom voedselveiligheid.

De supermarktketen bouwt de blockchain niet zelf, dat doen ze in samenwerking met onder andere VeChain, PricewaterhouseCoopers en diverse andere voedselproducenten.

Vertrouwen terugwinnen

Het idee is dat de blockchain technologie van VeChain wordt toegepast voor meer transparantie in de supply chain, en dat moet weer leiden tot het terugwinnen van vertrouwen bij consumenten.

In China is WeChat heel populair, vergelijkbaar met WhatsApp in Europa. Uiteindelijk moeten klanten met WeChat producten kunnen scannen in de Chinese Walmart.

De naam van het platform is een mond vol: Walmart China Blockchain Traceability Platform. Volgens de website van VeChain zijn er al 23 productgroepen getest en opgenomen op het platform. Ook wordt de verwachting uitgesproken dat dit aantal voor het einde van het jaar wordt uitgebreid naar 100.

Wil je een sneakpeak van het platform? Dit is wat Chinese consumenten te zien krijgen.

Meer transparantie nodig

Walmart opende haar eerste winkel in China in 1996. Volgens de laatste statistieken zijn er in 2018 ‘maar’ 424 winkels en 19 groothandels van Walmart actief in China. Vergelijk dat met de Verenigde Staten, het land waar Walmart vandaan komt. Daar zijn meer dan 4.100 Walmart winkels. Business Insider schreef een jaar geleden dat Walmart in China niet echt aanslaat omdat de winkelketen niet goed weet wat Chinese klanten willen, en ze dus aansluiting op de markt missen.

Dit zorgde voor een niet al te beste omzet. Daarnaast waren er schandalen rondom voedselveiligheid, wisselde de Chinese tak van Walmart snel en vaak van CEO en hadden ze problemen met de Chinese overheid.

Als de blockchain van VeChain kan zorgen voor meer transparantie, dan kan dat alleen maar worden toegejuicht.

Wat voor invloed kan dit hebben op VET?

De aankondiging met Walmart betekent uiteraard dat er meer transacties plaatsvinden, en zullen gaan vinden, op de het netwerk van VeChain. Als houder van een VET ontvang je VTHO (VeChain Thor) die je kunt gebruiken om smart contracts en applicaties op de blockchain uit te voeren. Dagelijks worden er coins VTHO ‘geburned’ maar ook bijgemaakt. Op dit moment worden er nog wel meer bijgemaakt dan vernietigd.

Maar door samenwerkingen zoals die met Walmart, komt er een punt waarbij er meer wordt geburned dan bijgemaakt. En dan is er dus meer vraag dan aanbod en dat is altijd gunstig voor de koers.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.