maduro venezuela

Venezuela bouwt gedecentraliseerde aandelenbeurs op Ethereum

Venezuela bouwt aan een DEX, een decentrale beurs voor getokeniseerde versies van traditionele activa. De DEX maakt gebruik van de Ethereum blockchain waarop handelaren kunnen kopen en verkopen.

Kat in het nauw

Nu de oliemarkt niet meer is wat het geweest was, en Venezolaanse economie door de VS van de wereld wordt afgesloten, blijft het land heil zoeken in cryptocurrency. Ofja, ze blijven experimenteren met gedecentraliseerde technologieën.

Deze keer heeft Venezuela ervoor gekozen om een ​​decentrale aandelenbeurs te creëren die digitale versies van traditionele financiële activa en instrumenten gebruikt.

Nieuwe wetgeving tegen Obama en Trump

Gisteren heeft president Nicolás Maduro de weg geëffend voor de beurs door de invoering van de ‘Antiblokkatiewet voor nationale ontwikkeling en de garantie van mensenrechten’ aan te kondigen. Het schetst verschillende strategieën om een ​​nationale economie te stimuleren die hard is geraakt. Dat komt door zeven afzonderlijke uitvoerende bevelen van de Amerikaanse presidenten Obama en Trump en meer dan een dozijn aanvullende sancties.

Maduro zei dat de wet het gebruik van cryptocurrency’s bevordert, en hij doelt niet alleen op zijn eigen Petro. Ook kan dit volgens hem de financiële soevereiniteit van Venezuela beschermen.

Cryptocurrency promoten

‘De anti-sanctiewet is de eerste reactie … om nieuwe kracht te geven aan het gebruik van Petros en andere cryptocurrency’s, nationaal en wereldwijd, in de binnenlandse en buitenlandse handel, zodat alle cryptocurrency’s van de wereld, door de staat en privé, kunnen worden gebruikt.’

Vlak daarna is de nieuwe gedecentraliseerde effectenbeurs van Venezuela opgericht.

Belofte belooft veel

Ondanks de voorliefde van Venezuela voor extreem gecentraliseerde administratieve procedures, is deze nieuwe beurs zo gedecentraliseerd mogelijk binnen het huidige wettelijke kader. De regering zegt dat alle contracten en protocollen openbaar en controleerbaar zijn, en dat de deelnemers hun eigen private keys en tokens zullen bezitten.

De beurs is een DeFi-platform dat draait op de Ethereum-blockchain, waar handelaren tokenversies van traditionele activa kunnen uitwisselen in de vorm van ERC223-contracten (een alternatief voor ERC20) en ERC721 (unieke tokens). De reden hiervoor is om handel mogelijk te maken zonder een gecentraliseerde tussenpersoon.

Geen sushi

Op deze manier kunnen beleggers derivaten, grondstoffen, onroerend goed, aandelen, ETF’s en obligaties verhandelen op de gedecentraliseerde beurs. Als het goed is, zijn er wel wat restricties op deze DEX, er komen geen tokens met grappige voedselnamen en yield farming is ook niet mogelijk. Hoewel de overheid zegt alle crypto’s te willen promoten, staat het platform alleen de handel in (tokenized) traditionele activa toe.

In een livestream zegt Manuel Aaron Fajardo García, een van de projectleiders, dat de beurs onafhankelijk van het traditionele systeem zal werken en een peer-to-peer secundaire markt zal hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Punto de Partida

Een bericht gedeeld door Pi Exchange (@picripto) op


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.