Passief crypto verdienen met je grafische kaart

De Taiwanese technologie-gigant Asus helpt gamers passief geld te verdienen met hun grafische kaart. Gebruikt een gamer zijn kaart niet? Dan wordt de kaart gebruikt voor het minen van cryptocurrency.

Inactieve grafische kaarten gebruiken

Het bedrijf kondigde donderdag een samenwerking aan met Quantumcloud. Dit bedrijf zet zich al langer in om inactieve grafische kaarten in te zetten. Nu ontwikkelen ze dus een app voor Asus.

“De app maakt gebruik van inactieve GPU’s om collectief te minen. Zo kan je (in theorie) winst genereren op basis van de geleverde energie”aldus de website van Quantumcloud. Inkomsten worden uitbetaald via PayPal of WeChat.

Asus benadrukt dat de privacy van de financiële gegevens van klanten gewaarborgd worden door de GDPR. In Nederland is dat de AVG.

Quantumcloud durft niet de garantie te geven dat gebruikers van de app winst zullen maken. Dat hangt af van de koers, aldus de aankondiging.

Maar welke munt dan?

Sommige crypto’s zijn niet meer rendabel om te minen met GPU’s. Denk aan bitcoin. Vrijwel elke miner gebruikt tegenwoordig speciale mining rigs die niks anders doen dan minen.

Het is sowieso geen goede tijd om bitcoin miner te zijn. De beloning is door de dalende koers steeds lager geworden. Dat zie je ook terug in de dalende computerkracht van het bitcoinnetwerk. Zo zijn er al 600.000 miners gestopt de afgelopen tijd.

En afgelopen week heeft het Chinese Canaan Creative de prijzen van hun mining apparatuur tijdelijk verlaagd naar 200 dollar per stuk.

Quantumcloud geeft zelf het voorbeeld dat je met een goede grafische kaart, ongeveer 20.000 quantum dots per dag kan verdienen. Dat komt neer op tien dollar per maand. Niet bijzonder veel dus.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.