Verenigd Koninkrijk wil stablecoins reguleren en ‘crypto hub’ worden

Het Verenigd Koninkrijk heeft een gedetailleerd plan om betalingen met stablecoins te reguleren en een zogenaamde blockchain sandbox te bouwen. Een sandbox is een juridische speelbak waarin partijen die met een nieuwe technologie meer ruimte krijgen om innovatie een kans te geven. Vaak past nieuwe innovatie niet op bestaande wetgeving en in dat soort gevallen kan een juridische ‘zandbak’ uitkomst bieden.

Alle plannen zijn onderdeel van een push om van het Verenigd Koninkrijk de ‘crypto hub’ van de wereld te maken. Het is interessant om te zien dat steeds meer landen zich realiseren dat bitcoin en de rest van de industrie een blijvertje zijn. De concurrentie tussen staten om kapitaal uit deze sector aan te trekken neemt toe.

Britse staatsobligaties op de blockchain

Economisch secretaris John Glen zegt dat de Bank of England en de Financial Conduct Authority, de centrale bank en financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, een juridische zandbak willen lanceren om distributed ledger technologie (DLT) te testen in de financiële markt. Daarnaast wil het experimenteren met de uitgifte van staatsobligaties zoals die van de Britse overheid.

Verder wil het Verenigd Koninkrijk later dit jaar volgens Glen een consultatieronde starten over de verdere regulatie van bitcoin en andere crypto. Hierbij wordt ook de energieconsumptie van de industrie in ogenschouw genomen. Dat kan voor Bitcoin een probleem opleveren, zeker aangezien Ethereum later dit jaar overgaat op Proof-of-Stake. Een consensus mechanisme dat zich nog compleet moet bewijzen, maar het is de vraag of de politiek daar rekening mee houdt.

Het Verenigde Koninkrijk aan de NFTs

Ook de NFT-revolutie is in de politiek van het Verenigd Koninkrijk niet onopgemerkt voorbijgegaan. The Royal Mint, de officiële munterij van het Verenigde Koninkrijk, heeft de opdracht gekregen om een NFT te produceren.

Wat we hier precies van kunnen verwachten en hoeveel er in omloop komen is onduidelijk. Opvallend is dat de opdracht voor The Royal Mint direct afkomstig is van de Britse minister financiën Rishi Sunak. De NFT moet deze zomer op de markt komen en is onderdeel van het plan om van het Verenigd Koninkrijk een crypto hub te maken.

Grote hoeveelheden Britten stappen in crypto

Volgens de laatste rapporten van Gemini heeft op dit moment 18 procent van de Britse volwassenen cryptocurrency’s in bezit. Bijna de helft van die mensen (45 procent) is in het afgelopen jaar begonnen met investeren in cryptocurrency’s. Het zijn cijfers die laten zien dat er een grote beweging gaande is in het land. Steeds meer mensen ontdekken de interessante cryptowereld en de politiek springt daarop in.

Verder is interessant dat Gemini in het rapport deelt dat inflatie een primaire drijfveer voor de adoptie van crypto is. In landen waar de inflatie 50 procent of hoger is zijn mensen significant meer geïnteresseerd in het kopen van crypto. Nu de inflatie overal ter wereld oploopt kan dat een katalysator vormen voor een eventuele volgende bullrun. In Brazilië, waar de lokale munt 200 procent verloor ten opzichte van de dollar, heeft 41 procent van de respondenten crypto in bezit. Dat is een stuk meer dan de 18 procent in het Verenigd Koninkrijk.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Quant Network (QNT)

    6 april 2022