Miners verkopen 5000 bitcoin in een week, transacties naar niveau 2018

De cryptomarkten zijn weer flink aan het dalen, waarbij Bitcoin zelfs voor het eerst sinds 23 mei rond de 27.000 euro steun krijgt.

Hieronder de grafiek van de afgelopen 30 dagen. De bitcoin koers komt weer akelig dichtbij de dip van 23 mei.

Bron: BTC Direct

Het neerwaartse momentum wordt bekrachtigd doordat meerdere bearish indicatoren zich blijven opstapelen voor Bitcoin. Nog eentje dan, de populaire analist William Clemente III deelde dat miners de afgelopen week meer dan 5.000 bitcoins hebben verkocht. Dit vertegenwoordigt een waarde van 135 miljoen euro, tegen de huidige bitcoin koers dan.

Nog een indicator die negatief uitslaat: Bitcoin handelt al 17 achtereenvolgende dagen onder de 200-day simple moving average.

Volgens de analyse van Timothy Peterson heeft dit altijd het einde van de bull run gemarkeerd, en dus het begin van de bear markt.

De simple moving average, oftewel de SMA, is niets meer dan de gemiddelde koers over een bepaalde periode. Deze wordt berekend door alle slotkoersen in deze periode op te tellen en te delen door het aantal dagen. In dit geval is gekozen voor het gemiddelde van 200 dagen, want elke candle staat voor één dag.

Aantal transacties neemt ook af

In de technische analyse van vanochtend schreven we al dat de mempool leeg is, er worden niet veel transacties meer gedaan. Het aantal dagelijkse transacties op het Bitcoin-netwerk is gedaald tot een niveau dat sinds augustus 2018 niet meer is gezien. Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van dagelijkse bitcoin-transacties is gisteren gedaald tot 217.000. De laatste keer dat dit aantal zo laag was, was 31 augustus 2018.

Andere statistieken van de blockchain worden ook omlaag gesleurd. Het aantal dagelijks actieve adressen op het Bitcoin-netwerk, eveneens gekeken naar een zevendaags voortschrijdend gemiddelde, is gisteren gedaald tot 940.000, in lijn met het niveau dat voor het laatst in mei werd gezien. Ook het aantal nieuwe adressen per dag is gedaald tot 372.000, terug naar het niveau van maart.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.