Categorieën: Bitcoin nieuws

Uniek, deze verzekeraar keert claims uit in bitcoin

Afgelopen week werd bekend dat Metromile, een op verzekeringen gerichte fintech aangedreven door datawetenschap en machine learning, klanten in staat zal stellen hun verzekeringspremies te betalen en hun uitbetalingen voor verzekeringsclaims te accepteren in bitcoin. Het bedrijf zal ook bitcoin kopen om op de balans te zetten.

Eerste verzekeringsmaatschappij

De meeste bedrijven die ondersteuning voor bitcoin als valuta aankondigen, zijn retailers. Dit is de eerste verzekeringsmaatschappij die de digitale valuta zal omarmen voor zowel premies als uitbetalingen. De communicatiedirecteur van Metromile zei het volgende:

‘We hebben het al jaren over bitcoin als betalingsoptie en nu hebben de technologie en de acceptatie van bitcoin en cryptocurrency door de consument een inhaalslag gemaakt. Dit is niet zomaar een overweging vanwege marketing. We geloven echt in gedecentraliseerde financiering en … cryptocurrency wordt een groter deel van het nettovermogen van mensen, en ze eisen manieren om transacties uit te voeren en die te gebruiken.’

Klant is koning

Dat denkproces lijkt redelijk. Als individuele burgers een hoger percentage van hun waarde in digitale activa steken, zullen de bedrijven die hier van willen profiteren, meem moeten bewegen richting bitcoin. De klant heeft niet altijd gelijk, maar de klant heeft wel degelijk invloed op wat een bedrijf doet.

10 miljoen dollar bitcoin kopen

Het bedrijf zegt dat ze in het tweede kwartaal 10 miljoen dollar aan Bitcoin zal toewijzen. Hoewel Metromile geen exacte datum noemde, komt een aankoop van 10 miljoen dollar overeen met ongeveer 175 bitcoin tegen de huidige BTC koers.

Dan Preston, CEO van Metromile, legt uit:

‘Het ondersteunen van gedecentraliseerde financiering en het toevoegen van bitcoin als nieuwe betalingsoptie is de volgende logische stap voor ons digitale verzekeringsplatform en end-to-end AI-claimautomatisering. Het resultaat is een eerlijkere verzekering voor iedereen.’

Metromile is een autoverzekeraar die premiebetalingen en dekking berekent op basis van gereden kilometers in plaats van dat er een benadering wordt gedaan. Het bedrijf beweert dat zijn verzekeringsdekking een gemiddelde besparing van 47 procent per jaar oplevert.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Nederland Oostenrijk, BLOX geeft 5x 50 euro bitcoin (en altcoins) weg op wedstrijddag

Hebben we er weer zin in? Vandaag speelt het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk en dat…

5 uur geleden

Wereldbank kan El Salvador niet helpen met Bitcoin

De Wereldbank kan El Salvador niet helpen met de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, aldus…

7 uur geleden

Vaderdag: 20% korting op CoolWallet Pro, mooie bewaaroplossing voor bitcoin en andere cryptocurrency’s

Niet vergeten, zondag is het Vaderdag! Ben je het helemaal zat om sokken, stropdassen en…

7 uur geleden

‘Grote paniek bitcoin ligt achter ons, markt kan weer stijgen’

De meeste paniek op de bitcoin markt ligt achter ons, en de uitverkoop is zo…

9 uur geleden

Bitcoin wedstrijdfit, volgende ronde is 46.000 dollar

Vandaag kleurt Nederland oranje, maar laten we hopen dat bitcoin groen kleurt! Net zoals het…

11 uur geleden

General Motors CEO: ‘Niets weerhoudt ons ervan om bitcoin te accepteren’

Zien we binnenkort nog een autobedrijf bitcoins accepteren? Wie weet, in een interview met CNBC…

13 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct