VISA dient handelsmerk in voor crypto wallets en meer

Grote betalingsgiganten als VISA zijn steeds vaker te vinden in de cryptowereld. Meestal komen zij in tijden dat de cryptomarkt floreert en constant nieuwe hoogtes maakt, maar VISA lijkt zich nu in een bearmarkt klaar te maken voor de volgende bullrun. Dit laat zien hoeveel vertrouwen het bedrijf heeft in deze markt.

De aanvraag

Het bedrijf heeft deze week twee metaverse handelsmerken ingediend. Deze bevatten plannen om meerdere producten van de cryptomarkt onder zijn hoede te nemen. Het gaat hierbij onder andere over crypto transacties, crypto wallets en zelfs Non-Fungible Tokens (NFT’s).

Als de aanvraag wordt geaccepteerd kan VISA software aan gaan bieden voor het beheer van digitale transacties en het controleren van cryptocurrency’s. Hiermee kan VISA al een grote vooruitgang bieden in de cryptowereld.

Tegelijkertijd wil het bedrijf door middel van metaverses en NFT’s een virtuele omgeving aanbieden. Ze lijken het hele Web3-pakket te omarmen door ook te zorgen voor interactie, recreatie, vrije tijd en entertainment in een digitale omgeving. Komt er een VISA metaverse aan?

Ook de NYSE vroeg een crypto handelsmerk aan

Het indienen van zo’n handelsmerk in de VS gebeurt via het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Zij bepalen vervolgens of bedrijven hiervoor akkoord krijgen. Zelfs de New York Stock Exchange (NYSE) vroeg dit jaar handelsmerken aan voor crypto gerelateerde producten. Zij wilden hier een licentie aanvragen om een marktplaats te worden voor crypto en NFT’s.

Het handelsmerk van de NYSE is anders dan de aanvraag van VISA, maar toch weer een bevestiging dat grote partijen crypto niet links laten liggen. De aanvraag van VISA werd op 27 oktober onthuld door licentiemerkadvocaat Michael Kondoudis. Hij bracht het nieuws naar buiten met een tweet.

Ontwikkelen in de crypto winter

Het is een goed teken dat dit soort initiatieven in een bearmarkt worden gemaakt. Dit betekent dat de bedrijven positief zijn in hun lange termijn visie over crypto en de bijbehorende Web3 omgevingen. De belangstelling hiervoor is namelijk al vaker bewezen, en zo bleek ook weer uit een recent rapport.

Hierin staat dat tussen 1 januari en 31 augustus 2022 in de Verenigde Staten 4.000 aanvragen voor cryptocurrency-gerelateerde handelsmerken zijn ingediend. Dat zijn er niet erg weinig.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.