Categorieën: Ethereum nieuws

Vitalik Buterin van Ethereum noemt DeFi spannend maar voor de korte termijn

Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum tempert de euforie rond DeFi. Hij zegt dat de rentes die je kunt ontvangen niet houdbaar zijn en dat de hype afleidt van het bouwen van waardevolle instrumenten voor de lange termijn.

Yield farming in plaats van slimme use cases

Buterin heeft ironisch genoeg commentaar geleverd op het zogenaamde yield farming waar veel DeFi-gebruikers op dit moment rijk van worden. Zij verdienen hoge winsten door op verschillende platformen verschillende munten uit te lenen en te lenen. Hij beweert dat dit concept voor het merendeel van de mensen veel aantrekkelijker is dan baanbrekende slimme contracten use cases.

Bovendien ontkent hij het idee dat decentrale financiële toepassingen een winstgevender jaarrendement kunnen garanderen dan klassieke financiële instrumenten. Hij waardeert echter de meest saaie delen van DeFi-constructies, namelijk de wereldwijde toegang tot een sterke crypto-dollar die niet onderhevig is aan deflatie als gevolg van het rendementsmechanisme.

Vitalik Buterin noemde ook de concepten van het decentrale systeem die voor hem wel aantrekkelijk zijn. Hij gaf toe dat hij nog steeds waardering heeft voor DAO’s, DAICO’s en voorspellende markten. De meest waardevolle echte use cases voor decentrale instrumenten zijn smart contract wallets, privacy technologieën en financieringsregelingen voor publieke goederen, volgens Vitalik Buterin.

Niet iedereen is het eens met Vitalik

Sommige ‘yield farmers’ zijn het niet eens met de woorden van de oprichter van Ethereum. Eric Conner, een podcaster en een van de oudere ontwikkelaars van Ethereum beweerde dat deze nieuwe regeling niet zo verschillend is van de bekende investeringsmechanismen, terwijl het motto Yield Farming niets anders is dan een label. Anthony Sassano, een mede-oprichter van EthHub, schetste dat deze euforie mensen zou kunnen interesseren voor andere waardevolle zaken op Ethereum (ETH). Analist Adam Cochran noemde de rol van de huidige DeFi platformen als zandbakomgeving voor toekomstige producten:

‘Flitsende kortetermijndenken helpen ons bij het testen van langetermijnfuncties, maar trekken ook nieuwe denkers, bouwers, gebruikers en ontdekkingsreizigers naar de ruimte.’

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto 'stocks only go up', wil…

3 uur geleden

Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt…

3 uur geleden

Nieuw: vanaf nu koop je VeChain (VET) met cryptocurrency app BLOX!

Goed nieuws! Vanaf nu koop je VeChain (VET) met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. VeChain…

4 uur geleden

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven…

6 uur geleden

Russische regering verbiedt transacties naar anonieme wallets

De Russische Federatie heeft anonieme stortingen op online wallets verboden, dit kan impact hebben op…

7 uur geleden

Bitcoin technische analyse: 11.500 dollar laatste grote horde richting all time high

Bitcoin lijkt weer wat rust gevonden te hebben na de wilde bewegingen van het afgelopen…

23 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!