Koers van XRP (Ripple) heel stabiel in eerste kwartaal, volatiliteit laag

Ripple verkocht in het eerste kwartaal van 2019 31 procent meer XRP dan het voorgaande kwartaal. In het laatste driemaandelijkse XRP Markets Report van het bedrijf staat dat ze voor meer dan 169 miljoen dollar aan XRP hebben verkocht.

Positief bedrijfsresultaat

In het vierde kwartaal van 2018 verkocht Ripple voor 129 miljoen dollar aan XRP. Maar het bedrijfsresultaat van Ripple ziet er ook rooskleurig uit. Dit kwartaal rapporteerde het bedrijf 62 miljoen dollar, een stijging van meer dan 54 procent ten opzichte van de 40 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2018.

Het bedrijf Ripple fungeert ook als centrale partij voor escrow activiteiten. In het eerste kwartaal gaf Ripple 3 miljard XRP uit (voor de snelle rekenaar, 1 miljard per maand). In dezelfde periode werden echter 2,3 miljard XRP geretourneerd en in nieuwe escrow-contracten geplaatst.

De resterende vrijgegeven 700 miljoen XRP worden op verschillende manieren gebruikt om het Ripple-ecosysteem te ondersteunen, stelt het rapport.

Lage volatiliteit

In het rapport staat ook dat de volatiliteit van de koers van XRP in het laatste kwartaal maar 2,9 procent is. Volgens hen zelf is deze lage volatiliteit uniek, de laatste keer dat dit behaald is, was aan het einde van 2013. Volatiliteit is een moeilijk woord voor koersschommelingen.

Wil je weten wat de huidige koers is? Kijk dan hier:

Bekijk actuele koers XRP

Het gemiddeld dagvolume van XRP bedroeg  595,28 miljoen dollar, vergelijkbaar met het kwartaal daarvoor.

Veel nieuwe exchanges en partners

Daarnaast zijn er 19 nieuwe exchanges bijgekomen die XRP aanbieden. In totaal wordt de munt wereldwijd op 120 plekken aangeboden. Het betalingsnetwerk van RippleNet heeft nu meer dan 200 klanten, en er zijn nog eens 13 financiële instellingen aangekondigd. In het eerste kwartaal zijn onder andere de federale bank van India en Oman’s partners geworden.

Daarnaast is vorige week bekend gemaakt dat de Saudi British Bank (SABB) samen met Ripple een grensoverschrijdende transferservice is aangegaan

Volgens SABB is het één van de eerste banken in Saoedi-Arabië die zich in januari 2018 bij het netwerk van Ripple voegde. De technologie werd vervolgens met succes getest via een proeftransactie in december 2018 met behulp van Indiase roepies.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.